PIKSI OTKRIO SA KIM ĆE NA LUKSEMBURG I AZERE! Stojković sprema Orlove za finale u Lisabonu!

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • PIKSI OTKRIO SA KIM ĆE NA LUKSEMBURG I AZERE! Stojković sprema Orlove za finale u Lisabonu!

Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, objavio je spisak fudbalera za predstojeću akciju.

Za mečeve sa Luksemburgom (9. oktobar) u gostima i Azerbejdžana u Beogradu (12. oktobar), Piksi računa na 26 igrača.

Na spisku su:

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Mile Svilar

Defanzivci: Strahinja PAvlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković i Filip Mladenović

Veznjaci: Mihailo Ristić, Darko Lazović, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Saša Lukić, Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Filip Đuričić i Dušan Tadić,

Napadači: Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Dušan Vlahović.

Piksi je istakao da je svaka utakmica izazov.

- Znamo kakve nas sada čekaju. Moramo da ih rešimo u svoju korist, respekt ptorivniku, ali još veći prema sebi. Moramo da verujemo da ćemo doći do željenih rezultata, da shvatimo najobziljnije obaveze, kao što smo do sada"

Selektor Orlova navodi da je potrebno preskočiti dve prepreke, pred finale u Lisabonu.

- Bez opbzira što smo nesrećnim slučajem odigrali 1:1 u Irskoj, ta utakmica će odlučivati. I da nam treba nerešen rezultat u Lisabonu mi idemo na pobedu. Sami sebi smo dali gol, ali to je fudbal i dešavaju se takve stvari. I jedan Šerif pobedi Real Madrid"

Stojković se osvrnuo i na sjajnu formu napadača.

– "Da li me raduje forma Vlahovića i Mitrovića? To može samo njih da raduje. Mene raduje da su živi i zdravi. Da daju golove je normalna stvar, zato ih pozivam. Da li će u klubu dati jedan, dva ili tri ništa mi ne znači. To je samo samopouzdanje pred reperezentaciju za njih i to je dobra stvar".

Imao je šta da kaže i o meču protiv Irske, u kom je Orlovima za dlaku izmakla pobeda.

- Fudbal je umetnost, da bi se time bavio mora da si kreativan, a da si kreativan moraš da imaš fudbalsku inteligenciju. Upravo to tražim od igrača, a oni znaju da vrate. Način na kojim smo odigrali, stvarali šanse, prezentovali fudbal je nešto što je prelepo i ono što želim da vidim. Važno je pobediti, ali za mene je bitno i kako. Desi se da njihov golman brani tako kao nikad u život, nismo ni mi imali adekvatnu realizaciju. Tri, četiri, pet razlike smo morali da pobedimo, na kraju je bilo 1:1, a mogli smo čak da izgubimo na kraju. Način kako smo kreirali je za svaku pohvalu. to je velika satisfakcija za mene"

B92.net

Komentari