PIKSIJEVA BOMBETINA, SRPSKI BRAZILAC ĆE IGRATI ZA ORLOVE?! Pričao sam sa njim, deluje mi sve OK!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PIKSIJEVA BOMBETINA, SRPSKI BRAZILAC ĆE IGRATI ZA ORLOVE?! Pričao sam sa njim, deluje mi sve OK!

Defanzivac Torina mogao bi da bude ogromno pojačanje za "orlove" u nastavku kvalifikacija za Mundijal u Kataru

Lijanko Vojnović ponovo u dresu Srbije, saznaje Kurir! Misija selektora Dragana Stojkovića Piksija u Italiji mogla bi da da rezultate za budućnost, jer bi brazilski defanzivac i član Torina mogao da bude ogromno pojačanje za poslednju liniju "orlova" u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Brazilac srpskog porekla, Lijanko Evanželista Neves Silveira Vojnović (24) nije nepoznato ime srpskoj sportskoj javnosti. Već je nosio dres Srbije i to 2016. godine, kada je odigrao četiri utakmice za "orlove" u omladinskoj selekciji U19. Posle toga, usledio je pritisak iz Brazila, pa je Lijanko zaigrao za rodnu zemlju u selekcijama U20 i U23. Imao je kasnije i poziv iz Italije, čiji pasoš poseduje, zbog porekla sa majčine strane. Radi se o interesantnom fudbaleru, koji igra na poziciji štopera, visokom 187 centimetara, izrazito snažnom u duelu i skok igri.

Dragan Stojković Piksi gledao je utakmicu između Verone i Torina (1:1) proteklog vikenda.

- Iskoristio sam lepo i korisno, jer sam se u Veroni video sa našim reprezentativcima. Pričao sam sa svima, sa četvoricom, utisci su veoma dobri - rekao je za Kurir Dragan Stojković.

- Kako četvoricom, zar nisu trojica u pitanju - upitali smo Stojkovića, misleći na Darka Lazovića i Ivana Ilića iz Verone, odnosno Sašu Lukića iz Torina.

- Aaaa, tu je i četvrti! Ovaj naš Brazilac Lijanko. I sa njim sam obavio razgovor - rekao nam je Piksi.

- Znači li to da se on vraća u reprezentaciju Srbije - bilo je Kurirovo sledeće pitanje.

- Deluje obećavajuće. Radimo na tome - kroz smeh je prokomentarisao Piksi i pokazao još jednom da je njegov izbor za mesto selektora bila prava odluka.

Lijanko Vojnović igra standardno u Torinu ove sezone, upisao je 22 utakmice u Seriji A i dve u kupu Italije. Ponikao je u rodnom Sao Paolu, a u 2017. stigao je u Torino gde mu je prvi trener u Evropi bio Siniša Mihajlović, sa kojim je posle sarađivao i u Bolonji. U slučaju da ponovo zaigra za Srbiju to bi bilo i definitivno, jer kao senior Lijanko više ne bi imao pravo da menja nacionalni tim. Sem posebne dozvole FIFA i to samo jedne utakmice.

Kurir

Komentari