TERZIĆ RAZMIŠLJA O REGIONALNOJ LIGI! To je prostor od 50 miliona ljudi, postojalo bi interesovanje publike, televizije i sponzora!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • TERZIĆ RAZMIŠLJA O REGIONALNOJ LIGI! To je prostor od 50 miliona ljudi, postojalo bi interesovanje publike, televizije i sponzora!

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponovo je govorio o stvaranju regionalnog prvenstva.

Terziću nije prvi put da zagovara stvaranje regionalnog prvenstva u kojem bi učestvovale ekipe iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Bugarske.

"Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički, Čukarički... Trebalo bi da razmišljaju o regionalnoj ligi. Imamo primer Belgije i Holandije, koje razrađuju model za zajedničko takmičenje. Da se nije pogoršala politička situacija, to bi učinile i Rusija i Ukrajina", izjavio je Terzić za "Žurnal" uz napomenu da "samo glasno razmišlja".

Definitivno je da bi potencijalno novo prvenstvo bilo neuporedivo atraktivnije kada bi se njemu pridružili i klubovi iz bivše SFRJ, ali iz pre svega bezbednosnih razloga tako nešto je teže ostvarivo nego Terzićevo "glasno razmišljanje".

"Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska su područja sa zbirom od oko 50 miliona stanovnika, postojalo bi interesovanje publike, televizije i sponzora. To bi donosilo prihode od ulaznica, TV prava i sponzora...", dodaje generalni direktor crveno-belih.

Predstavnik aktuelnog šampiona Srbije govorio je i o kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone, u koje će Zvezda skoro sigurno ići, demantovavši spekulacije da će one biti skraćene. U međuvremenu, stigao je i demant UEFA.

Mediji

Komentari