ZVEZDA ĆE IMATI NAJJAČI TIM U POSLEDNJIH 25 GODINA! Terzić o Arnautoviću, Prijoviću i Kolarovu, Stankoviću...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA ĆE IMATI NAJJAČI TIM U POSLEDNJIH 25 GODINA! Terzić o Arnautoviću, Prijoviću i Kolarovu, Stankoviću...

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić bio je gost jutarnjeg programa na TV Prva gde je govorio o aktuelnostima u klubu iz Ljutice Bogdana. Najinteresantnija tema, svakako, bila su moguća pojačanja pošto se poslednjih dana u medijima provlače neka ozbiljna imena.

Najozbiljnije svakako jeste ime Marka Arnautovića koji nastupa u kineskoj Superligi i ima višemilionski ugovor sa Šangaj Portom.

"Jesam razgtovarao sa sgentom Arnautovća, to je njegov rođeni brat i rekao sam da je on naša velika želja. Ali to nije realno u ovom trenutku jer ima jak ugovor. U nekom doglednom trenutku, nadam se da će nam se putevi ukrstiti", izjavio je Terzić.

Želja je takođe i Aleksandar Prijović.

"Stav Zvezde je da ne govorimo o imenima, da ne bismo sebe dovodili u inferioran položaj. Ali da se spremamo za kvalifikacije za Ligu šampiona i da ćemo imati najjači tim u poslednjih 25 godina, to je sigurno".

Terzić je sa Aleksandrom Kolarovom imao sastanak u jednom beograskom restoranu.

"Jesmo bili na ručku i razgovarali smo. On je moje dete, traisrao sam mu put. Da li će doći Zvezdu, ne bih mogao sada da kažem. Za njega će uvek biti mesta u Crvenoj zvezdi, i sada kao igraču, i kasnije na nekim rukovodećim pozicijama".

Status Dejana Stankovića na mestu trenera nije u pitanju.

"Mnogi su bili skeptici, ali on je sazreo kao treneri i čovek i naravno da će ostati. Dokaz svega toga je novi ugovor do 2024. godine. Svestan sam da će doći dan kada će on otići, ali on još nije došao. Naravno da nam prija interesovanje klubova iz Serije A, ali on sigurno ostaje jer imamo velike planove. Kada bude došao taj dan, Zvezda će imati adekvatno rešenje".

Osvrnuo se i na stanje u Zvezdinoj kasi?

"Ceo sistem fudbalski je izgubio mnogo, oko 13 milijardi evra. UEFA kaže da je evropski fudbal izgubio 6,5 milijardi i po sistemu spojenih sudova se to prenelo i na nas. Najbolji pokazatelj je da smo UEFA licencu dobili u roku što znači da sve naše obaveze ispunjavamo u roku. Nadamo se da će evropsko i svetsko tržište da živne i da se vrati u normalu. Zvezda ima jasno planiranu strukturu prihoda, zato i možemo da pravimo ovako moćan tim. Osposobili smo sebe da stvaramo 30, 35 miliona evra godišnje jer smo efikasna i uspešna kompanija".

B92.net

Komentari