AUU, ŠTO STE IH REBNULI?! ABA kaznila Partizan privremenom zabranom prodaje i deljenja, ranije i Zvezdu sa... DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI...

    foto: KK CZ
    Podeli
  • AUU, ŠTO STE IH REBNULI?! ABA kaznila Partizan privremenom zabranom prodaje i deljenja, ranije i Zvezdu sa... DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI...

Partizan je kažnjen privremenom zabranom prodaje i deljenja ulaznica za sledeći meč finala AdmiralBet ABA lige sa Crvenom zvezdom zbog incidenata viđenih u trećem susretu!

Disciplinska komisija ABA lige hitno je reagovala i poslala dopis u koji je Mocart sport imao uvid, a privremena mera važiće do donošenja odluke u postupku o prekršajima koji se Partizanu stavljaju na teret posle izveštaja delegata, prenosi Mocart sport.

Privremena mera zabrane i deljenja karata ne dozvoljava Partizanu da otvori prvih deset redova tribine "A", prvih 13 redova tribine "Bela loža", celu tribinu "Parter 4 Senior", celu tribinu Parter "B", celu tribinu "Plava loža", prvih 12 redova tribine "VIP loža".

Delegat treće utakmice je podneo izveštaj u kojem su detaljno navedeni svi elementi koji se Partizanu stavljaju na teret, a u pitanju je ceo niz incidenata, pre svega verbalnih, onda i fizičkih, uz ponovljene prekršaje ubacivanja raznih tvrdih predmeta na teren. Bačeni su i "topovski udari", korišćeni laseri... Po okončanju susreta Crvena zvezda je najavila žalbu.

Podsetimo, utakmica je prekinuta na 57 sekundi do kraja četvrte deonice i isti je trajao oko 40 minuta. Sudijska trojka napustila je parket pošto je više tvrdih predmeta palo na teren, sudija Uroš Nikolić pogođen je u nogu, zbog čega je ubrzo naloženo da se isprazni Parter 4, te prvih pet redova iza klupe Crvene zvezde. Utakmica je nastavljena i završena tek kada su ispunjeni svi uslovi.

Prošlogodišnji šampion vodi sa 2-1 u finalnoj seriji. Četvrti susret igra se u petak od 18.30, a domaćin je Partizan.

Podsetimo, ABA liga kaznila je i Crvenu zvezdu sa 62.500 evra zbog propusta u organizaciji prve dve utakmice finala plej-ofa protiv Partizana, kao i delimičnim zatvaranjem tribina na naredne tri utakmice u kojima će biti domaćin.

Crveno-beli su kažnjeni sa 27.500 evra zbog loše organizacije prve, a sa 35.000 evra zbog propusta u organizaciji druge utakmice finalne serije.

U odluci disciplinskog sudije se navodi da su navijači Zvezde tokom prve utakmice finala vređali igrače i trenera Partizana, da su pljuvali igrače crno-belih, kao i da su na teren ubacivali meke i tvrde predmete.

Pristalice Zvezde su, takođe, pre početka utakmice vodom polili sudiju i da su tokom meča bacali metalni novčić i žvakaću gumu prema sudijama, navodi se u saopštenju lige.

I tokom druge utakmice finala navijači Zvezde su vređali sudije, igrače Partizana i trenera Željka Obradovića, ubacivali su razne predmete na teren, „nakon utakmice iskazali su fizičku agresiju prema drugim sudionicima utakmice“.

Crvena zvezda je zbog tih propusta u organizaciji druge utakmice kažnjena sa 35.000 evra i zatvaranjem dela tribina za naredne tri utakmice.

Po odluci disciplinskog organa regionalnog takmičenja, delimično zatvaranje se odnosi na deo „Plave lože“, 15 sedećih mesta VIP lože, čitav „Parter 4“ i prvih deset redova „Tribine A“.

Mediji


Komentari