ČOVIĆ JASAN, PROTIVNICI ZVEZDE SU ANGAŽOVALI I SUDIJE DA NAS SRUŠE! Prvi čovek KK CZ govorio i o pojačanjema za narednu sezonu!

    foto: KK CZ/Fotoilustracija
    Podeli
  • ČOVIĆ JASAN, PROTIVNICI ZVEZDE SU ANGAŽOVALI I SUDIJE DA NAS SRUŠE! Prvi čovek KK CZ govorio i o pojačanjema za narednu sezonu!

Ekipa beogradske Crvene zvezde stigla je do titule u ABA ligi nakon pobede u majstorici nad timom Budućnosti. Ipak finalnu seriju regionalnog takmičenja pratili su brojni skandali a najviše od njih prozrokovano je odlukom sudija u četvrtoj urakmici koja se odigrala u dvorani Morača. O protivnicima beogradskog kluba, vidljivim i nevidljivim, pričao je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

- Specifična sezona, teška i zahtevna, opterećena koronom, pred kup smo imali sedam zaraženih igrača… Kako nažalost to biva u regionalnoj ligi, imamo specigičnost koja je počela u sezoni 2017/18 i kulminirala događajima u Podgorici. Ti faktori su u ovoj sezoni bili dopunjeni i pojačani. Ovi protivnici više nisu nevidljivi, sad su vrlo vidljivi i u tu funkciju su stavljene i sudije koje su napravile velike probleme u trećoj, a posebno četvrtoj utakmici. Sudije imaju pravo na greške, ali ne i namerne greške prema jednoj ekipi. I to smo pobedili i ostvarili veliki uspeh osvojivši petu titulu u ABA ligi i zborili učešće u nama veoma važnom takmičenju, Evroligi – rekao je Nebojša Čović u emisiji za MaxBet radio.

Navijači su sigurno nestrpljivi da čuju planove kao i kako će se rešiti status Džordana Lojda.

- Rano je prerano, da se priča o tome. Imamo završnicu Superlige Srbije. Naše ambicije su da osvojimo i taj pehar. Ako su navijači nestrpljivi, šta da im radim. Neka budu strpljivi. Kad smo već kod navijača… Njihova podrška je nama bila neophodna i to se videlo u finalu ABA lige. Da smo je imali i u Evroligi, približili bi smo se cilju, plasmanu među osam ekipa. Nažalost, nismo uspeli u tome.

Čović ističe da će o novim pojačanjima razmišljati kada se sve završi.

- Tek kada se sve završi, 12. juna, onda ćemo da vidimo. Mi imamo veliki broj igrača pod ugovorom. Prepustićemo treneru i stručnom štabu da planiraju selekciju za sledeću sezonu, kad im se ohlade glave od takmičenja - objašnjava Čović.

Svakako tema je bila i budžet za novu sezonu.

- Dajte da prvo preživimo ovu godinu, da to finansijski zatvorimo, pa da onda razmišljamo o sledećoj. Da nam nije bilo podrške države, teško da bismo ovo preživeli. Korona nam je izbila iz ruku 2.500.000 samo na karte, a kad su sponzori u pitanju još 1.500.000 evra. To je više od polovine našeg budžeta. Znam da nekima neće da bude dobro zbog ovoga, ali nismo mi zdravstvena ustanova, pa da druge lečimo - zaključio je Nebojša Čović.

Mozartsport/SD

Komentari