RADONJINA DOKTORSKA DISERTACIJA! Odigrali smo odbrambeno najbolji meč u seriji i to je donelo pobedu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RADONJINA DOKTORSKA DISERTACIJA! Odigrali smo odbrambeno najbolji meč u seriji i to je donelo pobedu!

Crvena zvezda mts osvojila je šampionsku titulu ABA lige za sezonu 2020/21, a čak četvrti put pod vođstvom fantastičnog stručnjaka Dejana Radonjića.

Mučila se Zvezda pre nego što je krajem decembra Radonjić imenovan za novog trenera, a uz određenja promene u igračkom kadru i vraćanje vere kod nekih igrača - uspeo je da čudno selektirani tim crveno-belih opet odvede do jadranskog pehara.

Zvezda je slavila protiv Budućnosti u "majstorici" i tako se domogla učešća u Evroligi, a Radonjić je u svom stilu - bez imalo euforije - čestitao navijačima na velikom uspehu.

"Utakmica je bila dobra, takmičarska, onakva kakvu sam očekivao. Odigrana su četiri meča, dobro se poznajemo, postoji nagomilani umor i sve ono što je uobičajeno u ovim serijama. Odigrali smo odbrambeno najbolji meč u seriji i to je donelo pobedu. U napadu nismo bili dovoljno dobri, nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, ali to su takvi mečevi - mogu da pohvalim moje momke koji su doneli titulu. Titula je osvojena u seriji protiv sjajne Budućnosti i mislim da je finale bilo vrlo dobro i interesantno. Taman toliko smo bili bolji", poručio je Dejan Radonjić posle meča za TV Arena Sport.

Čestitao je Radonjić navijačima, igračima, stručnom štabu i upravo, a posebno se dotakao lavovskog posa koji su doktori i fizioterapeuti odradili tokom sezone.

Zvezdi sledi učešće u završnici domaće Superlige, pa trener šampiona Jadrana ističe da je potrebno prvo sesti i napraviti plan kako da igrači izdrže sve i budu spremni za finiš sezone, pošto je dobro poznato kolika je potrošnja bila.

Ipak, na kraju je to bilo vredno žrtve jer se Zvezda ponovo vratila u Evroligu, tako da će i naredne godine igrati u eliti.

"Mislim da je bilo bitno da ove sezone uradimo ovo što jesmo uradili. Čudna sezona zbog korona virusa, praznih sala i što se tiče Zvezde bilo je tu stvari koje su bile prisutne. Pričati nešto više o tome, nije realno sada, a drugo - niko nije pričao kod nas ništa sem da budemo dovoljno dobri da uzmemo titulu i sad ćemo to da proslavimo, koliko budemo mogli", zaključio je Radonjić.

Mondo

Komentari