SAMO JE RADONJA MOGAO DA ZVEZDU DOVEDE NA TRON ABA! Sezona bez glave i repa, loše selektirana ekipa, KAKO JE USPEO SAMO ON TO ZNA!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • SAMO JE RADONJA MOGAO DA ZVEZDU DOVEDE NA TRON ABA! Sezona bez glave i repa, loše selektirana ekipa, KAKO JE USPEO SAMO ON TO ZNA!

Svaka čast svim trenerima, ali ovu sezonu bez glave i repa mogao je da izvuče samo Dejan Radonjić. Loše selektiranu ekipu do trona je odveo čovek koji zna kako se osvajaju trofeji.

Svaka čast i svim igračima, ali Dejan Radonjić je Zvezdin bingo. Ni Lojd, ni Volden, a kamo li Hol… Njihov dolazak u Zvezdu ne bi se završio na ovaj način da umesto Saše Obradovića za šefa struke nije postavljen Radonjić, piše Dejan Pralina za maxbetsport. Njegovi analizu prenosimo u celini!

“Obezglavljenu” Zvezdu Radonjić je polako počeo da formira po svom viđenju. Za to je bilo potrebno vreme, a eksplozija je tempirana za plej-of ABA lige. Pokazao je Radonjić još jednom da odbrana donosi trofeje. Defanziva je njegov zaštitini znak. Uz “oživelog” kapitena Branka Lazića, crveno-beli su ponovo zaličili na onu mašineriju kakva je bila do Dejanovog odlaska iz kluba, 2017. godine. I Lazić je ponovo uz Radonjića postao taj isti ratnik, kao iz 2017….

Dao je Radonjić šansu Ognjenu Dobriću, ali ne tek po neki minut, da bi se neki drugi igrači odmorili, već je ključeve napada podelio njemu i Lojdu. I Dobrić mu je to vratio. I njemu i Zvezdi. Da je zavisilo samo od Lojda, sada bi se u Podgorici radovali peharu. Ovako, Dobrić je, posle Lendrija Noka, najbolje odigrao finalnu seriju ABA lige.

Kad smo kod Noka… Na njemu se vidi najveći pečat rada Dejana Radonjića. Kada je debitova0 2. januara, protiv Zadra, malo ko j verovao da će Kamerunac da bude na nivou partija u Albi. Sve do plej-ofa ABA lige Noko nije delovao kao pojačanje. I onda – kreščendo. Postao je zver u reketu, kojem protivnički centri Budućosti nisu mogli da pariraju snagom. Od nekog ko ne zna “gde udara”, Noko je za pet meseci postao najkorisniji igrač finala regionalnog takmičenja. To je Radonjićev podvig.

Sada, kad je Radonjić tu, više neće da se dogodi da Zvezda potpuno promaši na poziciji plejmejkera. Trebalo je da se izgura sezona sa Holom i Voldenom, ali Dejan je verovao da može. Na nekim košarkaškim seminarima izučavaće se način na koji je tim s Malog Kalemegdana došao do titule bez kvalitetnog organizatora igre.

Pokazao je Radonjić ogromnu trenersku hrabrost. U tri navrata. Najpre, kad je odlučio da ne izvrši doselekciju doselekcije. Da dodatno ne popravlja u velikoj meri loš prelazni rok koji je odradio njegov prethodnik. Navijači su priželjkivali nove igrače na pozicijama jedan i pet, ali Dejan nije ništa promenio.

Druga hrabra stvar je suspenzija Džonija O’Brajanta koja je prethodila njegovom napuštanju kluba. Amerikanac je imao najveću reputaciju na poziciji četiri, bio je i jedan od najznačajnijih igrača u osvajanju Kupa Radivoja Koraća, ali kod Radonjića nije mogao da “prođe” baš kao onomad Blejk Šilb. Kao da u dovoljnoj meri nije bio “timski igrač”. Iako je Zvezda bila drastično oslabljena na toj poziciji, pokazao je Radonjić da može i bez Džonija.

Treći hrabar potez je odstranjivanje iskusnog Kina Koloma. Španac je trebalo da bude rešenje za goruće mesto plejmejkera, ali u Radonjićevim očima to nije bio. Znao je da podeli asistenciju, ali u odbrani nije bio dobar. Kod Radonjića ne prolaze takvi. I u trenucima kad je škripalo u organizaciji igre, a to je bio slučaj tokom većeg dela sezone, Radonjić je ostao dosledan sebi. Logična posledica svega, Kolom je početkom maja otišao u Baskoniju. Kolom je otišao, a i bez njega je Zvezda uzela titulu.

Ne može Nebojša Čović da promaši s Dejanom Radonjićem, Zna se ko je Zvezdin bingo

Komentari