ZVEZDO, TAKO SE NE MOŽE U TOP OSAM! Žalgiris u Beogradu prekinuo seriju pobeda crveno-belih! Zvezda i dalje sve drži u svojim rukama, ali…

    foto: KK Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • ZVEZDO, TAKO SE NE MOŽE U TOP OSAM! Žalgiris u Beogradu prekinuo seriju pobeda crveno-belih! Zvezda i dalje sve drži u svojim rukama, ali…

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Žalgirisa rezultatom 70:76 (20:22, 18:16, 15:19, 17:19) u meču 19. kola Evrolige. Ovim porazom crveno-beli prekinuli su niz od četiri vezane pobede u elitnom takmičenju. Naredni meč Zvezda igra već u petak, takođe u Beogradu, protiv berlinske Albe.

Pred više od 15.000 gledaoca u Štark Areni, crveno-beli su prekinuli seriju od četiri uzastopna trijumfa u elitnom takmičenju.

Ekipe su se često smenjivale u vođstvu a tim Šarunasa Jaskevičiusa meč je prelomio u trećoj četvrtini serijom gostiju 11-0, posle koje Zvezda nije uspela da se vrati.

Uzroke poraza crveno-beli mogu tražiti i u vrlo lošem šutu za tri poena - 7-28, kao i sa linije za slobodna bacanja 11-18.

Litvanskog šampiona, koji se ovom pobedom revanširao za poraz u Kaunasu, predvodio je Lukas Lekavičijus sa 17 poena.

U ekipi crveno-belih najefiaksniji bio je Lorenco Braun, koji je postigao 14 poena, dok su Bili Beron, Džejms Gist i Vladimir Štimac ubacili po devet poena.

Zvezda već za dva dana u 20. kolu dočekuje Albu iz Berlina, dok će Žalgiris gostovati Panatinaikosu.

Beogradski tim se posle 19. kola nalazi na osmoj poziciji na tabeli (9-10), dok je Žalgiris trenutno na 16. mestu (6-13).

RTS/Teleks.info

Komentari