MOKA SVAVETUJE PEŠIĆA! ŠTA JOKIĆ?! Niko ne treba da ga moli da igra za Orlove! Ni njega, niti bilo koga drugog!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MOKA SVAVETUJE PEŠIĆA! ŠTA JOKIĆ?! Niko ne treba da ga moli da igra za Orlove! Ni njega, niti bilo koga drugog!

Meni bi bilo ispod časti da molim Nikolu Jokića da igra za Srbiju, poručuje u razgovoru za Srpski telegraf legenda srpske i jugoslovenske košarke Zoran Moka Slavnić!

On se tako osvrnuo na poruku novog selektora reprezentacije Svetislava Pešića, koji je istakao da će se tek "udvarati" asu Denvera i razgovarati s njim oko povratka u nacionalni tim.

Uz kašiku ovoga zaboravite na visok pritisak zauvek.

Iskusni strateg poručio je da će takve razgovore voditi i s ostalim igračima, ali Slavnić smatra da to ne dolikuje njegovom imenu, renomeu i trenerskoj reputaciji.

- Svako ima svoju filozofiju, pa tako i Svetislav Pešić. Mada, moram da kažem da bi meni bilo neprijatno i ispod časti da se dodvoravam igračima i da ih ubeđujem da igraju za reprezentaciju. Znate kako, patriotizam se ili oseća ili ne, to niko nikom ne može da nametne. Ja sam za te stvari veoma rigidan i niko ne bi trebalo da se moli, već bi igračima trebalo da bude čast da nose dres nacionalnog tima i da predstavljaju svoju zemlju. Očigledno da je Pešić malo savitljiviji po tom pitanju - kazao je Slavnić.

Bez obzira na to što se ne slaže s Karijem kada je u pitanju odnos igrača prema reprezentaciji, on je poručio da je povratak Pešića odlična stvar za "orlove".

- Veoma mi je drago što je Svetislav Pešić ponovo na klupi naše zemlje. On će imati dobru generaciju igrača i verujem da će biti uspešan. Veoma cenim i poštujem Karijev rad. Vi znate da ja uvek kažem ono što mislim, ali sam ovoga puta veoma zadovoljan izborom - rekao je Slavnić. Svetislav Pešić je s našom reprezentacijom bio prvak Evrope 2001. u Istanbulu, a potom i sveta 2002. u Indijanapolisu.

Legenda Crvene zvezde Dragan Kapičić (73) smatra da će Srbija s Karijem ponovo biti u vrhu

- Pešić je veoma dobar trener i verujem da će naći način kako da razgovora s igračima. Mislim da niko neće odbiti njegov poziv, ali i da odbije, šta da se radi. Siguran sam da uz njega imamo svetlu budućnost i da možemo da zabeležimo dobre rezultate. U ovom trenutku on je stvarno bio najbolji izbor - zaključio je Kapičić

Republika

Komentari