PEŠIĆ VRAĆA JOKIĆA, NIKOLA ĆE BITI PRVA VIOLINA NOVIH ORLOVA! Karijeve reči o Džokeru govore sve!

    foto: KSS/Printskrin
    Podeli
  • PEŠIĆ VRAĆA JOKIĆA, NIKOLA ĆE BITI PRVA VIOLINA NOVIH ORLOVA! Karijeve reči o Džokeru govore sve!

Vratio se čuveni Kari Pešić na mesto uspeha. Nakon skoro 20 godina ponovo će predvoditi nacionalnu selekciju, što je oduševilo srpsku javnost.

Košarkaški savez Srbije je potvrdio veliku vest, a odmah se nameće jedno pitanje. Da li će Pešić uspeti da privoli Nikolu Jokića da zaigra za “orlove”?

Ako je suditi po nekim ranijim izjavama, deluje da Pešić gaji poštovanje prema najboljem košarkašu NBA lige, pošto je nakon što je Jokić otkazao igranje za reprezentaciju, dao izjavu koja se razlikovala od mnogih. Pešić je podržao stav Nikole i objasnio kako ga potpuno razume što je odlučio da leto provede sa porodicom, umesto da igra kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Može se naslutiti da bi njih dvojica mogla da imaju dobar odnos i da Jokić pod komandom Pešića može da da reprezentaciji najbolju verziju sebe. Nadamo se da će biti tako.

– Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u „nesvest“ zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt – rekao je Pešić za Sport klub u junu ove godine.

O Nikoli Jokiću kao igraču je imao samo reči hvale.

– On je vrhunski igrač, ne samo zbog toga što je proglašen najkorisnijim u NBA ligi, već što je prvi košarkaš selekcije Srbije. Nije on tamo neka zamena, koja će da uskače sa klupe. E, baš zato što je broj jedan, oseća ogromnu odgovornost, a praktično nije spreman da bi pomogao nacionalnom timu. Onako kako se to očekuje od nekog ko je „naj“. U tom slučaju bi morao da bude sto odsto spreman, a on to nije sigurno u ovom trenutku. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dve spojene NBA sezone, jer je vukao Denver.

Ukoliko odluči da igra za Srbiju, jasno je da će kod Pešića biti prva violina tima.

Objektiv

Komentari