BOGDAN NASTAVIO DA TRPA, NOVA ŽRTVA ČIKAGO! Kad Bogdanović igra Atlanta ne može da izgubi!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOGDAN NASTAVIO DA TRPA, NOVA ŽRTVA ČIKAGO! Kad Bogdanović igra Atlanta ne može da izgubi!

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je odličnu utakmicu i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu svoje Atlante nad Čikago. Hoksi su na svom parketu savladali Bulse rezultatom 130:124 i zadržali izgledne šanse da se nađu na mestu koje vodi u plej-in turnir.

Bogdanović je na parketu proveo skoro 31 minut i za to vreme pomogao svom timu da se vrati iz dvocifrenog minusa i dođe do trijumfa u samoj završnici.

Atlanta srušila jedan od najboljih timova Istoka

Gosti su imali prednost tokom većeg dela susreta, ali su igrači Atlante na krilima Trea Janga uspeli da uzvrate udarac i rivalu, koji je u blagoj krizi, nanesu treći uzastopni poraz.

Bogdan je postigao 20 poena (5/13 iz igre, 4/10 trojke), uz četiri skoka i dve asistencije, a zanimljivo je da je imao i dve blokade.

On je bio drugi na listi strelaca u redovima "jastrebova", iza spomenutog Janga, koji je dominirao sa 39 poena (11/18 iz igre, 7/9 trojke), uhvatio je tri lopte i podelio 13 uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani ponovo je bio najbolji Demar Derozan, ali kako je on krenuo da pada nakon neverovatne serije, tako su i "bikovi" počeli da popuštaju. Derozan je ubacio "samo" 22 poena, koliko je imao i Zek Lavin, dok je Nikola Vučević kompletirao dabl-dabl sa 21 poenom i 11 skokova.

Atlanta je ostala deveta na tabeli Istočne konferencije sa 30 pobeda i 32 poraza, dok je Čikago treći sa učinkom 39-24.

RTS

Komentari