BOGDAN ZATRPAO KOŠ ČIKAGA, OTKRIO I DA SE ČUJE SA PEŠIĆEM PRED EP! Poverda je prošlost, Srbin igra kako navijen!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOGDAN ZATRPAO KOŠ ČIKAGA, OTKRIO I DA SE ČUJE SA PEŠIĆEM PRED EP! Poverda je prošlost, Srbin igra kako navijen!

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu ove sezone, ali to nije bilo dovoljno da njegova Atlanta izbegne poraz na gostovanju kod Čikaga. Bulsi su trijumfovali rezultatom 112:108 u prvoj utakmici posle Ol-star vikenda, u kojoj je Bogdanović postigao 27 poena.

Bogdan je nastavio da podiže formu nakon povratka zbog povrede i igra sve bolje, a u Čikagu je ostvario rekord sezone po broju postignutih poena.

Reprezentativac Srbije je na parketu proveo skoro 38 minuta i za to vreme postigao 27 poena (11/24 iz igre, 5/11 trojke), uz pet skokova i tri asistencije.

Bogdanović je zabeležio i po jednu ukradenu loptu i blokadu, ali nije imao adekvatnu pratnju saigrača – Danilo Galinari dodao je 26 poena, dok je Tre Jang potpuno podbacio i meč završio sa samo 14 (šut iz igre 3/17).

Srpski kombo-bek imao je priliku da sruši favorita, ali je osam sekundi pre kraja promašio trojku preko Nikole Vučevića.

Posle najbolje utakmice u sezoni otkrio je za RTS da je u komunikaciji sa selektorom Svetislavom Pešićem zbog nastupa na Evropskom prvenstvu. Bogdanović ipak nije želeo da potvrdi da li će igrati, već je samo naveo da je u komunikaciji sa stručnim štabom i saigračima.

Evrobasket u četiri zemlje (Nemačka, Gruzija, Češka Republika i Italija) na programu je od 1. do 18. septembra, a naš tim smešten je u grupu D sa Česima, Poljacima, Fincima, Izraelcima i Holanđanima.

"Da, svi smo u kontaktu, komuniciramo putem poruka. Nema šta o tome da se priča", rekao je Bogdanović u razgovoru sa našim Aleksandrom Žigićem.

Bogdan se osvrnuo i na duel Atlante i Čikaga, u kojoj je postigao 27 poena, čime je postavio novi rekord u sezoni.

"Utisci su trenutno loši jer smo izgubili, ali da kažem da sam malo zadovoljan individualnom partijom. Šta je tu je, ovo je jedna utakmica, ima još 23 do kraja i treba da se borimo do samog kraja".

On je naveo da je sada potpuno zdrav i da se šalio kada je u jednom intervjuu izjavio da po dolasku u NBA ligu nije šutirao na koš kada je video koliko brzo to čine najbolji šuteri poput Stefa Karija i Kleja Tompsona.

"Malo sam se šalio. Kada sam video Karija, Tompsona i Badija kako šutiraju, shvatio sam da ne gledaju da im svaki šut bude isti, nego kao da bacaju loptu. Onda sam se malo našalio", zaključio je Bogdanović.

RTS

Komentari