JOKIĆ SE NALJUTIO, PORTLANDU ISPORUČIO 38 KOŠEVA ZA 1:1 U SERIJI! NBA videla strašnog Srbina, Denver hoće titulu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ SE NALJUTIO, PORTLANDU ISPORUČIO 38 KOŠEVA ZA 1:1 U SERIJI! NBA videla strašnog Srbina, Denver hoće titulu!

Nikola Jokić postigao je 38 poena u pobedi Denver Nagetsa nad Portland Trejlblejzersima rezultatom 128:109 u drugom meču četvrtfinalne serije Zapadne konferencije, koja je sada izjednačena, pošto obe ekipe imaju po pobedu.

Srpski košarkaš je pored ovoga imao osam skokova i pet asistencija. Iz igre je šutirao sa uspešnošću od 75 odsto (15-20). U prvom poluvremenu Jokić je postigao 25 poena, a iz igre je šutirao 10-12.

Impresivan u prvom delu bio je i najbolji košarkaš suparničke ekipe. Demijan Lilard je ukupno postigao 42 poena, a njima je pridodao još deset asistencija. U prvom delu meča postigao je 32 poena, što je drugi put u karijeri da je to uspeo u plej-ofu. On je jedini igrač koji je to uradio više od jednom.

Postigao je osam trojki u poluvremenu, što je takođe rekord plej-ofa NBA lige. No, ni to nije bilo dovoljno ekipi iz Oregona da stigne do drugog trijumfa u seriji.

Majkl Porter Džunior postigao je 18 poena u dresu Denvera, dok je drugi najefikasniji igrač Portlanda bio Si Džej Mekalum sa 21 poenom pored svog imena.

Posle prvog meča iz ekipe iz Kolorada su poručivali da se uzroci poraza mogu naći u neadekvatnom branjenju šuta za tri poena, kao i činjenici da je Portland uspeo da neutrališe uticaj Nikole Jokića, koga su sveli na jednu asistenciju na meču, što je, naravno, njegov najslabiji učinak u ovom segmentu u čitavoj sezoni.

Ovaj meč je pokazao da to ipak ne mora da bude presudno, imajući u vidu da je Portland pogodio 16 trojki.

Bio je ovo posebno intenzivan meč, sa četiri tehničke lične greške, od kojih je tri dobio Denver, jednu upravo Jokić.

Naredni duel dva tima na programu je 27. maja, a serija se seli u Portland.

RTS

Komentari