JOKIĆEV TEROR, PORTLAND OSETIO SVU MOĆ NIKOLE! Srbin pritom srušio još jedan rekord Denvera!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆEV TEROR, PORTLAND OSETIO SVU MOĆ NIKOLE! Srbin pritom srušio još jedan rekord Denvera!

Najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić pokazao je još jednom da nije samo dobar kreator, već i da je prava mašina za postizanje koševa. Jokić je ponovo predvodio Denver do pobede u plej-ofu, pošto je njegov tim uspeo da vrati brejk i pobedi Portland 120:115. Nagetsi su pred povratak serije u Kolorado poveli 2-1 u četvrtfinalu Zapadne konfercije i vratili prednost domaćeg terena.

Jokić je odigrao još jednu MVP partiju koju je završio sa 36 poena (12/23 iz igre, 4/7 za tri, 8/8 slobodna bacanja), uz 10 skokova i pet asistencija.

Momak iz Sombora je tako postavio novi rekord kluba jer je postao prvi igrač koji je na prve tri uzastopne utakmice u plej-ofu zabeležio po 30 i više poena.

Od samog početka utakmice Jokić je pokazao da je raspoložen i pogađao je u serijama. Brzo je došao do dvocifrenog broja poena, uz samo jedan promašaj iz igre, ali nije imao sreće da njegova dodavanja saigrači pretvore u poene.

Nagetsi su lepo rasporedili poene i sredinom druge četvrtine napravili seriju 14:0, kojom su došli do dvocifrenog viška, ali je Portland momentalno odgovorio.

Domaćin je bolje zatvorio prvo poluvreme, na startu drugog imao priiku i da povede, pa kada to nije uspeo, na scenu je ponovo stupio Jokić.

Postigao je osam od 11 poena svog tima početkom treće deonice, uključujući i dve trojke preko ruku Jusufa Nurkića. Međutim, tada su gosti potpuno stali jer Jokiću i Fakundu Kampacu niko nije pomagao u napadu.

Trejlblejzersi su pojačali odbranu, udvajali najboljeg igrača lige i "grumenje" je ostalo bez opcija u završnoj trećini. Polako se istopila prednost i bilo je očigledno da nas čeka dramatična završnica u "Moda centru".

Franšiza iz Kolorada nije mogla da prati raspoložene šutere Portlanda kada na parketu nije bilo Jokića, Karmelo Entoni je sa dve trojke doneo potpuni egal pred poslednjih šest minuta (91:91), da bi nešto kasnije Nurkić morao na klupu zbog šest ličnih grešaka.

Srećom po srpskog igrača, tada se na utakmici "pojavio" Ostin Rivers i iskoristio prostor koji je dobio. Postigao je tri brze trojke i Denver je na četiri minuta do kraja susreta imao +8 (102:94).

Trejlblejzersi su krenuli u poslednji nalet, ali je sada bilo mnogo više prostora za Jokića – penali, lako polaganje, pa dve dobre asistencije i Nagetsi su uz dosta problema zatvorili utakmicu.

Lilard, Entoni i Mekolum su trojkama izvršili pritisak, pre nego što je Jokić još jednu MVP partiju kompletirao ofanzivnim skokom i pogotkom za konačnih 120:115.

Osim njega, istakao se spomenuti Rivers sa 21 poenom (5/10 za tri), Majkl Porter junior dodao je 15, dok je Fakundo Kampaco imao 11 poena i po osam uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja. Međutim, Argentinac je, kao i mnogo puta do sada, radio posao koji se ne vidi u statistici i u odlučujućim trenucima, dobrom odbranom čuvao prednost Denveru.

Na drugoj strani, najbolji je bio Demijan Lilard sa 37 poena, Si-Džej Mekolum je ubacio 22 uz devet skokova, ali Portland nije mogao da računa na dobar rezultat jer je promašio čak 30 šuteva za tri poena.

Serija se sada seli u Denver i sledeća utakmica na programu je u subotu uveče po srednjoevropskom vremenu,

RTS

Komentari