NEDOVIĆ NIJE DOVOLJAN, PAO HOĆE JOŠ JEDNOG SRBINA U TIMU! Atinjani ukapirali gde im škripi, rešenje je Jović!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NEDOVIĆ NIJE DOVOLJAN, PAO HOĆE JOŠ JEDNOG SRBINA U TIMU! Atinjani ukapirali gde im škripi, rešenje je Jović!

Košarkaški klub Panatinaikos porazom od Monaka je započeo novu sezonu u Evroligi.

Bila je to bleda partija ekipe Dimitriosa Priftisa, Monako ih je "razbio" u svakom segmentu igre, a isplivali su i pojedini nedostaci atinskih zelenih.

Pod tim se misli na poziciju plejmejkera. Nemanja Nedović to i te kako ume dobro da obavi, uostalom pre poslednje povrede bio je nosilac ekipe, ali upravo te učestale pauze i zdravstveni problemi muče Nedovića tokom najvećeg dela karijere.

Veče u kneževini nije bilo njegovo, ali ni mnogih drugih košarkaša Panatinaikosa. Veoma su se mučili u organizaciji napada o čemu svedoči svega jedna asistencija u prvom poluvremenu, a ukupno osam na utakmici sa Monakom.

Stoga lokalni navijački sajt "newspao" navodi da je Panatinaikosu neophodno pojačanje na poziciji plejmejkera, o čemu smo pisali i da se kao idealno rešenje navodi Stefan Jović koji je na vrhu liste želja uprave PAO.

Ali i oni ističu njegove probleme sa povredama, posebno trenutne, budući da je Jović van stroja zbog rupture mišića još od poslednjeg reprezentativnog ciklusa.

To bi moglo da donese prevagu u Panatinaikosovom izboru još jednog plejmejkera i kako navodi isti portal, gledaju sve češće ka američkom tržištu u nadi da će pronaći kvalitetnog organizatora igre.

Jović zajedno sa Vasilisom Spanulisom drži rekord po broju asistencija na jednoj utakmici u Evroligi sa 19 dodavanja protiv Bajerna 2015. godine.

Podsećamo, Stefan Jović se često povezivao i sa Crvenom zvezdom ovog leta, ali nakon povrede su spekulacije utihnule.

Sportske

Komentari