IDEMO ORLOVI, OTRESITE I SLOVENCE I UZMITE TO ZLATO! Odbojkaši poručuju, daćemo sve od sebe! Srbi svi u Bersi, četi Bobe Kovača je potrebna podrška!

    foto: CEV
    Podeli
  • IDEMO ORLOVI, OTRESITE I SLOVENCE I UZMITE TO ZLATO! Odbojkaši poručuju, daćemo sve od sebe! Srbi svi u Bersi, četi Bobe Kovača je potrebna podrška!

Selektor reprezentacije Srbije Slobodan Kovač i odbojkaši Marko Ivović i Uroš Kovačević priznali su da su malo spavali pred finale Evropskog prvenstva sa Slovenijom, ali da će imati snage za najbitniji korak i napad na zlato. Finale je na programu od 17.30. Direktan prenos je na RTS 1.

Podsetimo, odbojkaši Srbije savladali su Francusku u Parizu 3:2 pred 15.000 navijača i priredili veliko iznenađenje.

Ohrabreni fantastičnom pobedom u polufinalu protiv Francuske – 3:2, a pred finalni duel sa Slovenijom, reprezentativci Srbije poručuju da su čvrsto na tlu, da ih pobeda nije digla u nebese.

Pred njima je duel sa najvećim iznenađenjem prvenstva, tako da maksimalno ozbiljno ulaze u duel spremni da pruže svoj maksimum i nadigraju rivala. Poručuju neće biti lako zato i pozivaju navijače da im pomognu da zajedno dođu do zlata.

"Imamo pozitivnu energiju. Bilo je teško zaspati zbog adrenalina i emocija posle Francuske. Čeka nas najvažniji korak, trudićemo se da se što bolje spremimo za Sloveniju", rekao je Kovač u izjavi za OSS.

Odbojkaš Marko Ivović kaže da je fenomenalan osećaj savladati Francusku na njenom terenu.

"Verovali smo u trijumf, nadam se da snovi još nisu umrli i da nastavljamo dalje. Slovenija je pokazala da vredi, kvalitetna je, ali mi treba da se skoncentrišemo na nas. Nadam se da ćemo biti mirni", naveo je on.

Njegov saigrač Uroš Kovačević ističe da je recept u finalu da se ponovi partija iz meča sa Francuskom.

"Bilo je teško zaspati, oko četiri sam legao. Koliko god da smo priželjkivali pobedu, kada se desila, kao da je bilo nerealno. Neko je mogao odmah da zaspi, ja nisam. Moraćemo protiv Slovenije da damo više od 100 odsto, ako budemo na našem nivou možemo da se nadamo najboljem", zaključio je Kovačević.

Marko Ivović kaže das u odbojkaši usrećili naciju i napravili veliki uspeh.

“Iskreno se nadam da snovima nije kraj, i da ono što je važno što je glavno u šta smo verovali od samog početka je pred nama.", rekao je Ivović.

„Ne bi trebalo da nam to zlato bude u mislima. Treba da odigramo jednu dobru utakmicu i da pobedimo, mogu slobodno da kažem, jedno od najvećih iznenađenja ovog Evropskog prvenstva, reprezentaciju Slovenije", dodao je Marko Podraščanin.

„Pobedili su Rusiju, pobedili su Poljsku, i pokazali da su zaslužili da dođu u finale, neće biti lako", itjavio je posle polufinala Srećko Lisinac.

Petar Krsmanović pozvao je Srbe u Parizu da podrže orlove.

„Znam da dosta naših ljudi živi i radi u Parizu, Prema tome dođite u 17.30 i podržite nas u finalu Evropskog prvestva, da idemo zajedno do zlata", poručio je Krsmanović.

Teleks.info/Mediji

Komentari