LEGENDA PARTIZANA TRENER CRVENE ZVEZDE: Igor Millanović nastavlja gde je Dejan Savić stao!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • LEGENDA PARTIZANA TRENER CRVENE ZVEZDE: Igor Millanović nastavlja gde je Dejan Savić stao!

Vaterpolisti Crvena Zvezde dobili su novog trenera i to ni manje ni više nego legendu Partizana i svetskog vaterpola Igora Milanovića.

On će na klupi crveno-belih naslediti Dejana Savića, aktuelnog selektor Srbije!

Savić je, podsetimo, u decembru prošle godine podneo ostavku u Zvezdi, posle čega su Beograđani ostali bez kormilara. Izbor uprave crveno-belih pao je na, po mnogima, najboljeg igrača vaterpola na ovim prostorima Igora Milanovića.

Dvostruki olimpijski i svetski šampion trenersku karijeru počeo je u Studentu, da bi u junu 2009. godine bio imenovan za prvog trenera Partizana sa kojim je osvojio Evroligu u sezoni 2010/2011.

Pre sedam godina, proslavljeni reprezentativac povukao se sa mesta prvog trenera Partizana i postao zadužen za sve kategorije crno-belih. Od 2014. godine radio je kao trener italijanskog Pro Reka, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Italije u sezoni 2014/2015. Poslednju sezonu proveo je u turskom Galatasaraju.

Što se tiče igračke karijere, Milanović je upisao 349 mečeva za jugoslovensku reprezentaciju i postigao 540 golova. U klupskoj karijeri branio je boje Partizana, Rome, Crvene zvezde, Mladosti, Budvanske rivijere i Katalunje.

Sportklub

Komentari