IDEEMOOO NOLE! BERTINI, ZVEREV PA... MA KAO DA JE VAŽNO KO ĆE BITI U FINALU US OPENA - Novak će ispisati istoriju i dokazati da je najveći ikad!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • IDEEMOOO NOLE! BERTINI, ZVEREV PA... MA KAO DA JE VAŽNO KO ĆE BITI U FINALU US OPENA - Novak će ispisati istoriju i dokazati da je najveći ikad!

Prvi rival Novaka Đokovića na putu ka "kalendarskom slemu" biće jedan od tenisera koji dođe iz kvalifikacija. Ukoliko opravda ulogu favorita Srbina će u drugom kolu čekati bolji iz duela Grikspura i Žana Lenarda Štrufa.

Na Novakovoj strani žreba su još i Mateo Beretini sa kojim može da se sastane tek u četvrtfinalu. Italijan će u prvom kolu igrati protiv Žeremija Šardija. Tu je i Hubert Hurkač koji je glavni favorit uz Beretinija da stigne do meča sa Đokovićem. Novakov najveći konkurent na putu ka četvrtfinalu mogao bi da bude Aleks De Minor.

Na putu ka tituli Novaka bi u polufinalu mogao da sačeka Aleksander Zverev koji će koplja u projektovanom četvrtfinalu ukrstiti sa Denisom Šapovalovim.

Sa druge strane žreba Danil Medvedev je najveći favorit, a on će turnir odboriti protiv Rišara Gaskea, dok će rival u drugom kolu ukoliko opravda ulogu favorita igrati sa boljim iz duela Dominika Kepfera i jednog kvalifikanta. Na njegovom strani kostura su još i Grigor Dimitrov, dok bi rival u eventualnom četvrtfinalu trebao da bude Kasper Rud koji će na startu US Opena igrati protiv Žoa Vilfreda Conge.

Pored Kaspera Ruda, najveća opasnost za Medvedeva biće finalista Rolan Garosa Stefanos Cicipas. Grka u prvom kolu učekuje susret sa Endijem Marejem, pravi "derbi" na startu turnira. Pored njega tu je još i Andrej Rubljov koji će takođe igrati protiv kvalifikanta na startu turnira, a njihov meč moguć je tek u četvrtfinalu. U drugom kolu Cicipas bi trebao da igra sa boljim iz meča Herbert - Manarino.

Olimpijski šampion Aleksander Zverev će na startu turnira igrati sa Semom Kverijem, potom ga čeka bolji iz meča Ramos Vinolas - Pui. Najveći konkurent Zverevu na putu ka polufinalu biće Denis Šapovalov, ali je meč Kanađanina i Nemca moguć tek u četvrtfinalu.

Mediji

Komentari