NOVAK ĆE IGRATI US OPEN, RAFA JE ŽELEO DA ČUJE SVE OSIM OVOG! Đoković kreće po 22 gren slem i istoriju!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NOVAK ĆE IGRATI US OPEN, RAFA JE ŽELEO DA ČUJE SVE OSIM OVOG! Đoković kreće po 22 gren slem i istoriju!

Rastu šanse da bi Novak Đoković bi mogao da zaigra na Ju-Es openu 2022. Iako to još uvek nije nimalo izvesno, stvari su počele da se pomeraju u pravcu koji bi odgovarao našem najboljem teniseru svih vremena.

Novak Đoković se, podsetimo, danas povukao sa spiska učesnika mastersa u Sinisinatiju, što je turnir za koji je posebno vezan jer je njegovim osvajanjem svojevremeno postao prvi (i zasad jedini) teniser koji je objedinio titule na svim nadmetanjima iz serije 1.000.

Đoković se u Sinsinatiju neće nadmetati jer na američko tlo ne može da stupi kao nevakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa, ali...

Stvari se po tom pitanju polako menjaju.

Dok Nole u Beogradu čeka eventualne pozitivne vesti oko mogućnosti da bi mogao da zaigra na poslednjem grend slem turniru u sezoni, Ju-Es openu (od 29. avgusta do 11. septembra), britanski "Tajms" javlja da "postoji nada da bi prilike u SAD mogle da se okrenu u korist srpskog tenisera".

Naime, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti doneo je niz novih mera koje idu u prilog nevakcinisanim osobama i izjednačavaju njihova prava sa vakcinisanim građanima.

Za početak to će se odnositi na mesta poput restorana ili škola, ali za sad i dalje ostaje na snazi odluka da nevakcinisanim strancima nije dozvoljen ulazak u SAD.

Ipak, slabljenje mera za nevakcinisano stanovništvo Amerike daje Novaku kakvu-takvu nadu da bi mogao da igra u NJujorku, gde je prošle godine poražen u finalu od najboljeg tenisera sveta Danila Medvedeva iz Rusije.

Tada je, podsetimo, Novak ostao na 20 grend slem titula, koliko su u tom trenutku imali i Rodžer Federer i Rafael Nadal, s tim da je Rafa potom "dogurao" do 22, jer je iskoristio Noletovu deportaciju iz Australije da osvoji AusOpen, a onda i "svoj", Rolan Garos. Đoković je do 21. grend slem pehara stigao osvojivši Vimbldon.

Novosti

Komentari