LENDL HOĆE NOVAKA NA US OPENU, ALI I NA SVIM GREN SLEMOVIMA! Čeh jasan, teren da odluči ko je GOAT, a ne politika!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LENDL HOĆE NOVAKA NA US OPENU, ALI I NA SVIM GREN SLEMOVIMA! Čeh jasan, teren da odluči ko je GOAT, a ne politika!

Proslavljeni češki teniser Ivan Lendl trenutno se nalazi u Puli gde će biti učesnik teniskog turnira veterana u čuvenoj pulskoj Areni.

Imaće ulogu kapitena i trenera svog tima, a učestvovaće još Pet Keš i drugi donedavni bivši igrači starosti između 33 i 45 godina.

Tom prilikom razgovarao je sa novinarom hrvatske "Nova TV", a naravno da je neizostavno pitanje bilo da prokomentariše "GOAT trku", odnosno, ko je najveći svih vremena: Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

"Ta priča još nije završena. Biće završena tek kada se sva trojica penzionišu. Fascinanto je to pratiti, ne samo za ljude iz sveta tenisa, nego i za sve ostale navijače. Jedino zbog čega pomalo žalim jeste činjenica da se umešala politika zbog pitanja vakcinacije. Nadam se samo da za 20 godina nećemo na to geldati kroz tu prizmu, da ne budemo sigurni ko je najveći zbog politike", rekao je Lendl.

Potom je upitan da prokomentariše činjenicu da Novak, verovatno, neće učestvovati na dva od četiri grend slema u 2022. godini.

"Razočaran sam. Razočaran sam zbog Novaka. Razočaran sam i zbog Rafe. Trenutno se čini da je Rodžer jedini izvan toga jer dugo nije igrao, a i najstariji je. Ako Novak osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor. Ako Rafa na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao. A, mislim da to nije pošteno. Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri GS trofeja više. Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori 'da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar'. To nije pošteno", poručio je Lendl.

Priznao je da je u karijeri uvek imao problema sa levorukim protivnicima, između ostalih i sa Goranom Ivaniševićem.

"Uvek sam imao problema sa levorukima, jer sam sam odrastao, u našem klubu u Čehoslovačkoj nije bilo takvih igrača. Tako da svaki put sam sam se susreo s forhendom ili servisom levorukog igrača, imao sam problema", objasnio je i dodao:

"Ko god snažno servira uvek je težak protivnik. Bilo je mentalno vrlo zahtevno igrati protiv Gorana ili bilo koga sa tako snažnim servisom. Mislim da je imao fantastičnu karijeru, osvojio je Vimbldon i nekoliko puta bio u finalu, dugo vremena u Top 10. Svaka mu čast", podvukao je Lendl.

B92.net

Komentari