NADAL JASAN: NOVAK NIJE IMAO NAMERU DA BILO KOGA UDARI, ne sumnjam da će Đoković biti pravi na Rolan Garosu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NADAL JASAN: NOVAK NIJE IMAO NAMERU DA BILO KOGA UDARI, ne sumnjam da će Đoković biti pravi na Rolan Garosu!

Ne prestaju priče o diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa Ju-Es opena. Jedan od onih koji je prokomentarisao ovu situaciju je i Toni Nadal.

Stric Rafaela Nadala smatra da Novak nije imao nameru da bilo koga povredi, ali pravila su takva, posebno što se dogodio udarac u vrat.

- Đoković nije imao nameru da bilo koga udari. Postoji propis koji kaže da ukoliko udarite sudiju posledica je eliminacija. Dodatni je to što se dogodio udarac u vrat - rekao je Toni Nadal.

Najveći konkurenti najboljeg tenisera sveta mogu samo da profitiraju iz ove situacije, ali...

- Prvi kome je to koristio bio je Pablo Karenjo, koji je igrao protiv njega u ovom meču i pobedio. Svi oni koji su ostali u takmičemnju dožive olakšanje kada glavni favorit ispadne. Iz daleka, naravno, i Federeru i Nadalu, pošto će Đoković ostati bez novog grend slema. Ali, realnost je bolna situacija za njega i to nije dobro za tenis.

On smatra da bi Đoković mogao da oseti posledice u Rimu, ali da bi na Rolan Garosu sve trebalo da bude kako treba.

- Biti diskvalifikovan kao prvi reket sveta je udarac. On se već izvinio. Đoković je vrlo dobro. Pretpostavljam da to u Rimu može uticati na njega, jer je situacija vrlo blizu. Ima vremena do Rolan Garosa i verujem da će se do tada oporaviti od ovoga.

Zato se u timu Rafaela Nadala nadaju da će Španac profitirati iz ove situacije. Poslednji turnir je igrao u februaru u Akapulku kada je osvojio titulu.

Turnir u Rimu je pred vratima, počinje 14. septembra, dok je Rolan Garos na programu od 28. septembra do 11. oktobra.

Novosti.rs


Komentari