MOŽE LI ĐOKOVIĆ DA UZME ZLATNI SLEM! NADAL: NARAVNO I DA BUDE NAJVEĆI IKAD! Ovakve reči niko nije očekivao, ali...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MOŽE LI ĐOKOVIĆ DA UZME ZLATNI SLEM! NADAL: NARAVNO I DA BUDE NAJVEĆI IKAD! Ovakve reči niko nije očekivao, ali...

Toni Nadal se osvrnuo na nedavno završeni Rolan Garos i veliku pobedu Novaka Đokovića. Rafin stric je objasnio da je Novakova titula promenila mnogo toga u borbi za istoriju.

– Poraz na Rolan Garosu je uvek bolan. Pogotovo ako osvojite turnir 13 puta. Ali nije to Rafin prvi poraz. Imao je on još teških poraza u raznim finalima. Normalno je da to utiče na njega.

Da li vidite Đokovića kao osvajača sva četiri grend slema u sezoni?

– Biće teško ali je moguće jer je on svetski broj jedan.

Nadal smatra da Đoković nije odigrao fantstičan meč protiv Rafe u polufinalu Rolan Garosa, već da je “Bik sa Majorke” napravio preveliki broj greška.

– Ne mislim da je to bio posebno visok nivo. Ako pogledate poslednji set, onda jeste. Istina je da je osvojio neke sjajne poene, ali je i Rafa grešio više nego obično. Imako je čak 55 neiznuđenih grešaka i olakšao Đokoviću da ovaj igra bolje. Ako pogledate Rafine brojke iz 2020. i 2021. videćete razliku. Na kraju, to je linija po kojoj plešu i jedan je gore, drugi dole i obrnuto. Po meni to nije bio neki neverovatno kvalitetan meč. Vidim da su ljudi pričali i pisali u superlativima kako je to bio strašno visok nivo tenisa, ali ja to ne vidim tako. Moj brat Migel Anhel me je pozvao posle meča da me pita kako mi je izgledao meč i rekao sam mu ovo isto.

Sada su se stvari prilično promenile i Đoković je sada favorit da završi karijeru sa najvećim brojem grend slem titual u istoriji.

– Pre Rolan Garosa sam mislio da je to Nadal, sada se slika malo promenila. Još ranije sam rekao da će sledeći Vimbldon i US Open da definišu neke stvari jer će im svake sledeće godine biti sve teže i teže da osvajaju. Cicipas je već bio na ivici da pobedi Đokovića u Parizu, Medvedev i Zverev su tu, a dolaze i Museti, Siner.

Za kraj, Toni Nadal je otkrio da je Đoković pitao njega da dođe na Majorku i učestvuje na španskom turniru pred Vimbldon.

– Zapravo je on taj koji je pitao da dođe jer je znao da će ovde imati sjajan tretman i dobre uslove.

Objektiv

Komentari