NADAL ODAO PRIZNANJE NOVAKU I FEDERERU! Zbog Đokovića, Rodžera i mene tenis je veći nego pre!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NADAL ODAO PRIZNANJE NOVAKU I FEDERERU! Zbog Đokovića, Rodžera i mene tenis je veći nego pre!

Španac Rafael Nadal izjavio je da je njegovo rivalstvo sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem učinilo tenis boljim i popularnijim sportom, prenose američki mediji.

"To je sjajna priča za tenis. Mnogo su teniseri uradili u poslednjih 20 godina. To je učinilo naš sport boljim, popularnijim, napravilo je više poslova na turu i mislim da generalno više ljudi živi od našeg sporta", rekao je "bik sa Majorke".

Nadal ističe da je velika čast igrati sa Đokovićem i Federerom

Nadal ističe da je velika čast igrati sa Đokovićem i Federerom

"To govori da je tenis veći nego pre. Ponosan sam i srećan što imam mali doprinos tome. Na ličnom planu je sjajno šta sam sve ove godine delio sa tako velikim šampionima. Biti deo ove ere je apsolutno velika čast."

Španski teniser se plasirao u osminu finala Ju-Es opena, pošto je u tri seta pobedio Francuza Rišara Gaskea.

Rafa ističe da je bolje igrao u Melburnu kada je osvojio Australijan open.

"Ovde igram lošije. Međutim, ovogodišnja priča i rezultati na grend slemovima su neverovatni. Sve pobede ti daju samopouzdanje, trenutak je u kojem treba da napravim korak napred. Druga nedelja počinje protiv tako teškog rivala kao što je Frensis Tijafo. Moram da budem spreman i moram da podignem nivo. Znam da je sada pravi trenutak na turniru za to", zaključio je Nadal.

On je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos, dok je zbog povrede morao da preda polufinale Vimbldona Australijancu Niku Kirjosu.

RTS

Komentari