NOVAK ŽRTVA ZAVERE DA I PO BROJU GREN-SLEMOVA NE PRETEKNE FEDERERA I NADALA! Pale su sve maske, ovo je skandal koji...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK ŽRTVA ZAVERE DA I PO BROJU GREN-SLEMOVA NE PRETEKNE FEDERERA I NADALA! Pale su sve maske, ovo je skandal koji...

Novaku Đokoviću ova 2022. godina nije krenula dobrim putem, jer su ga vlasti Australije onemogućile da učestvuje na prvom Grend slem turniru u Melburnu zato što je nevakcinisan protiv virusa korone i kao takav predstavlja pretnju za bezbednost države.

Iako su mu nadležni državni organi dozvolili da doputuje i učestvuje na turniru, svoju odluku su neočekivano, po njegovom dolasku, promenili i oduzeli mu vizu, a potom ga posle velikog maltretiranja i desetodnevnog suđenja i provlačenja kroz pravne lavirinte i procese ukidanjem vize poslali nazad (deportovali ga) i onemogućili mu da igra tenis.

Iako je bio potpuno zdravstveno bezopasan da druge osobe zarazi, jer je nedavno preležao koronu, devetostruki šampion Melburna i prvi igrač na ATP listi je upornim nastojanjem državnih predstavnika Australije sinhronizovano i planski onemogućen da se bavi tenisom.

Proteran je 17. januara iz Melburna na dan početka turnira, uz suvišnu i nepotrebnu pratnju policije.

Pred Đokovićem su sudbonosni dani odluke o tome šta i kako činiti ubuduće, jer je očigledno da žele da ga eliminišu iz svetskog tenisa

Politička odluka o eliminaciji Đokovića

Ovim je Đokoviću naneta velika materijalna, moralna i takmičarska - sportska šteta, jer mu je brutalnom silom onemogućeno da se takmiči i nadmeće. Uz to, prema Đokoviću su se nadležni državni organi ponašali bez uvažavanja, bahato, kao da je nesporni krivac, a ne vrhunski sportski as.

Ta nepristojnost i bahatost u ophođenju prema njemu su posebno obeležile njegov desetodnevni neprijatni boravak u Australiji. Izgleda da je opaska jednog Đokovićevog fana tačna: "Bolje bi se Đoković osećao u društvu kengura, nojeva, koala i emua!"

Očigledno je bilo da Đoković smeta ljudima iz svetskog teniskog vrha, da ne žele da bude najbolji igrač planete, a za to su podršku našli i u globalnoj soroševsko-gejtsovoj farmaceutskoj mafiji, sportskim koncernima, kao i u vodećim globalističkim medijima koji su plaćeni da forsiraju vakcinaciju…

Iako Đoković nije do sada pokazivao skoro nikakve antivakserske sklonosti, on je nasilno proglašen od tog belosvetskog lobija vrlo opasnim, „ikonom antivaksera" i brutalno je eliminisan.

Naravno, tu ta udružena farmaceutsko-sportska mafija neće stati i Đoković će od sada biti stalno na tapetu. Tražiće ubuduće svi organizatori velikih turnira u svetu da teniseri moraju biti vakcinisani, ako žele da nastupe i igraju.

Slede u martu dva velika Master turnira u Americi, u Indijan Velsu i na Floridi koje je Novak više puta osvojio. Može se sa sigurnošću već sada reći da će pravila za nastup biti ista kao u Australiji: nema ulaska u SAD i igranja ako igrač nije vakcinisan!

Tako će ustvari vakcinacija biti surovo nametnuta teniserima kao obavezna, što je kršenje osnovnih ljudskih prava. Ali, za to kršenje ljudskih prava niko neće da mari. Biće teniserima ustvari onemogućeno da se bave sportom, ako se ne vakcinišu.

I u aprilu i maju slede Master turniri u Monte Karlu, Madridu i Rimu, a odmah potom i drugi Grend Slem turnir Roland Garos u Parizu. Đoković koji je trenutno prvi na ATP rang listi teniskih profesionalaca morao bi da reši, da donese odluku da li će se vakcinisati i tako nastaviti svoju briljantnu tenisku karijeru. Do tada ima skoro dva meseca do početka marta (kada počinje Masters turnir u Indijan Velsu) da razmisli i donese odluku: hoće li se ili ne vakcinisati.

Kako Đoković uistinu nije zadrti antivakser, ili protivnik vakcinacije, bar to do sada nije javno iskazivao - on ima pred sobom relativno lako rešenje da donese odluku o vakcinaciji. Ako ne želi da njegovi neprijateljski nastrojeni protivnici trijumfuju.

Đokoviću je sada potrebna podrška cele porodice u borbi sa opasnim i moćnim protivnicima

Inače, njegova fantastično uspešna igračka karijera može biti ugrožena upravo u trenutku kada on ima izvanrednu priliku da potvrdi da je najbolji teniser svih vremena i da se osvajanjem novih turnira i titula trajno odvoji od pratilaca Nadala i Federera.

A izgleda da je jedan od glavnih ciljeva hajke na Đokovića da mu to upravo onemoguće.

Pokušavaće na sve načine da ga poremete u njegovoj igračkoj karijeri, Đoković stoga treba da bude vrlo obazriv, čak i nameštena doping afera nije isključena kao mogućnost, samo da mu prekinu i unište uspešnu igračku karijeru.

Na njemu je da odluči da li će nastaviti da se bori kao što je činio do sada i da u tome spreči svoje očigledno vrlo neprijateljski nastrojene moćne i brojne grupe iz sveta sporta, sportskog biznisa i politike.

Eliminacija Đokovića sa Grend slema u Melburnu otkrila je sve karte antiđokovićevog lobija i na njemu je da u narednom periodu sa svojim timom, saradnicima i porodicom nađe najbolji način da im se uspešno suprostavi.

Neprijatna događanja oko Đokovićevog boravka u Melburnu, pritvor u migrantskom hotelu, višesatna saslušanja na aerodromu odjekivali su celim sportskim sazvežđem, posebno kod tenisera.

A oni su se u velikoj većini poneli nekorektno prema Đokoviću, nisu čak iskazali ni razumevanje za neprijatnosti koje doživljava, a kamoli da dobije njihovu podršku. Neki su ćutali i sada ćute, a Rafael Nadal je u više navrata pokazao svojim izjavama da od fer pleja i minimalne korektnosti prema svom rivalu nema ništa.

Iako je doputovao u Melburn nepunih 15 dana po zaražavanja koronom (nije pretrpeo nikakve kontrole nadležnih australijskih vlasti) - on nije imao nimalo razumevanja za Đokovićeve neprijatnosti i maltretiranja. Čak je podržao vlasti u procesu protiv Đokovića!

Tako se sada pokazalo da među teniserima nema nikakve empatije, već da među njima vlada surova borba za sportski i materijalni prestiž i da se oni ne vole i ne trpe. Maske su sada pale i zavaravanja i obmana više nema, izbila je na površinu velika netrpeljivost Nadala prema Đokoviću.

Zdravo sportsko rivalstvo između Nadala i Đokovića više ne postoji, ako ga je ikada i bilo.

Fakti


Komentari