NEVIĐENA SRAMOTA NA VIMBLDONU, TENSIKI SVET ZGROŽEN PONAŠANJEM PREMA ĐOKOVIĆU: Jedna reč dominira – ODVRATNO!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NEVIĐENA SRAMOTA NA VIMBLDONU, TENSIKI SVET ZGROŽEN PONAŠANJEM PREMA ĐOKOVIĆU: Jedna reč dominira – ODVRATNO!

Očekivalo se kako najbolji teniser sveta Novak Đoković u finalu Vimbldona protiv, po mnogima najvećeg tenisera ikad Rodžera Federera, neće imati značajnu podršku u sudaru s miljenikom londonske publike. Međutim, tretman koji je od publike imao Novak šokirao je mnoge.

Australski 7News piše kako je ponašanje publike prema jednom od najvećih ikad bilo “odvratno”. Oni ističu kako je Đoković kasnije tokom meča i sam shvatio koliko publika želi da Federer pobedi. Koliko je gledaocima bilo stalo do Rodžerove pobede pokazuje detalj iz tie-breaka petog seta.

Naime, tokom jednog poena linijski sudija je na jednu Novakovu lopticu dosudio aut, a Federer je tada odigrao u mrežu. Trebao je da Federer smanji Novakovu prednost na 6:4, ali je srpski teniser zatražio proveru loptice. Već tada je dobio zvižduke, a kada se ispostavilo da je linijski sudac pogrešio i da će se poen ponoviti, Novak je prišao glavnom sudiji da ga upita zašto nije poen pripao njemu ako je Federer u nastavku poena odigrao u mrežu?! Usledili su brojni zvižduci i negodovanje s tribina kultnog teniskog zdanja u All England Clubu…

“Bio je to ružan trenutak za prisustvovanje, pogotovo s obzirom na to da je Đoković postupio prema pravilima igre. Znači, imao je apsolutno pravo pitati sudiju zašto poen nije njegov i zašto meč već tad nije gotov”, stoji u tekstu 7Newsa. Pomenuta situacija je izazvala val negativnih komentara fanova na društvenim mrežama…

Britanski tabloid Daily Mail, takođe, piše kako je publika očigledno bila na strani Federera i kako je zviždala i negodovala prilikom serviranja Novaka Đokovića. Također, Englezi ističu kako je atmosfera na trenutke bila fudbalska. Nakon spektakularnog finala u kojem je Nole uzeo svoj peti trofej najslavnijeg teniskog natjecanja u svetu, pobednik je prokomentarisao doživljeno na centralnom terenu…

“Teško je ne biti svestan kako svi navijaju protiv tebe”, rekao je Đoković o neprijateljstvu prema njemu u finalu…

‘Ako imate većinu na svojoj strani, to pomaže. Daje vam motivaciju, daje vam snagu, daje vam energiju… Kad nemate navijače na svojoj strani, onda te stvari morate pronaći u sebi. Ponekad pokušavate ignorisati što se događa oko vas za vreme meča, što je prilično teško. U svojoj glavi volim malo promeniti stvarnost. Dakle, kad s tribina odjekuje ‘napred Rodžer’, ja sebi u svojoj glavi složim i zamislim si da sam čuo ‘napred Novak’. Već sam predvidio scenarije u glavi”, rekao je Đoković i naglasio.

“Bio je ovo verovatno mentalno najzahtevniji meč ikad. Imao sam fizički najzahtevniji meč protiv Nadala u finalu Australian Opena koji je trajao gotovo šest sati. Ali, mentalno je to bila drugačija razina, zbog svega”.

Vredi pomenuti kako kako je Novak Đoković nakon pet sati igre u ludom finalu pobedio Federera i osvojio Vimbldon po peti put u karijeri. Đoković je pobedio 3:2 u setovima (6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 12:13. ), a sve ih je osvojio u tie-breaku. Bilo je to jedno od najdramatičnijih finala Vimbldona, a Nole je pobedu izborio u petom setu, nakon tie-breaka koji se igrao pri rezultatu 12:12.

Ovo je bio njihov 49 međusobni susret, a Novak sada vodi 26-22 u pobedama. Tekođe, bio je ovo treći dvoboj Đokovića i Federera u finalu Vimbldona i treći je put kao pobjdnik izašao srpski igrač, to mu je uspelo i 2014. te 2015. godine.

Federer je ostao na osam osvojenih Vimbldona, a ovo mu je bio 12. nastup u finalu. Bio je nadomak pobede, u petom setu je vodio sa 8-7 i imao dve meč-lopte na svom servisu, ali na obj je loše odigrao te se Đoković izvukao iz gotovo izgubljene pozicije.

Net.hr

Komentari