NOLE JE KAO BARSA, AKO IGRAŠ NA NJEGOV NAČIN RASTURIĆE TE: Nadal: Uvek mi je čudno kad se Novak muči na terenu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOLE JE KAO BARSA, AKO IGRAŠ NA NJEGOV NAČIN RASTURIĆE TE: Nadal: Uvek mi je čudno kad se Novak muči na terenu!

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, istakao je da mu je uvek čudno kad vidi da se Novak Đoković muči na terenu, pošto je on najopasniji igrač na Turu.

Srbin će na Rolan Garosu probati da dođe do "Nole Slema" drugi put u karijeri, pošto bi eventualnim trofejom postao osvajač sva četiri turnira iz najviše kategorije.

Posle Vimbldona i US opena prošle sezone, ove je bio najbolji na Australijan openu pobedom u finalu nad Rafaelom Nadalom.

Upravo će Rafa biti najveći konkurent Đokoviću za titulu na Rolan Garosu.

"U onom finalu u Australiji, Đoković je bio jako dobar. Sećam se da je moja prva reakcija na njegovu igru bila "Vau, ovo će da bude jako". Ipak, mislim i da Rafa nije odigrao najbolji meč, naročito taktički", prisetio se Toni Nadal i nastavio:

"Jednostavno, Đoković igra dobro, vi ne smete da igrate na "njegov" način. On je kao Barselona. Kad Barsa igra svoju igru, vi ne smete da igrate isto tako. U suprotnom, izgubićete. Rafa je ceo turnir igrao brzo i to je bilo dobro, ali protiv ostalih protivnika. Rekao sam mu da je sramota što nije imao plan B za Novaka, mogao je da servira slabije, da udara više...".

Novak u poslednje vreme igra promenljivo. Uoči Rolan Garosa poražen je od Nadala u finalu Rima, prethodno je osvojio Madrid, ali i ispao u četvrtfinalu Monte Karla i osmini finala Majamija.

"Uvek mi je iznenađujuće kad vidim da Novak ima poteškoće, pošto je zaista neverovatan igrač. Ne znam šta mu se dogodilo u Majamiju, protiv Bautista-Aguta je prvi set rešio skoro sa 6:0 (6:1), u drugom je bio blizu brejka, bio je sjajan. Ali onda se sve promenilo... Bez obzira na sve, smatram da je on najopasniji kad igra svoju igru", poručio je Toni Nadal.

Sport klub


Komentari