NOVAK PRAVI NOVE ŠAMPIONE, NE SAMO IZ SRBIJE! NEKI BI MOGLI I DA GA SKINU SA TRONA... Đokovićeva akademija biće nešto do sada neviđeno!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK PRAVI NOVE ŠAMPIONE, NE SAMO IZ SRBIJE! NEKI BI MOGLI I DA GA SKINU SA TRONA... Đokovićeva akademija biće nešto do sada neviđeno!

Srpski teniser Novak Đoković je prošle godine pokrenuo projekat svoje akademije, koja za cilj ima unapređenje tenisa na našim prostorima.

Najbolji teniser planete je još prošle godine pokrenuo inicijativu za pomoć teniserima i teniserkama ne samo naše zemlje, već i nekih drugih.

- Imam u planu da napravim koncept akademije ovde. Već je u razradi, počelo je sve od decembra prošle godine, kada smo napravili teniski kamp, gde su bili Laslo, Filip i još neki internacionalni teniseri i teniserke za pripreme pred početak sezone - odgovorio je Đoković novinaru Sputnjika tokom Srbija opena.

Već se krajem prošle godine znalo da Novak planira da osnuje akademiju, odnosno proširi teniski kompleks koji poseduje, ali je srpski teniser tokom Srbija opena objasnio dokle se tačno stiglo.

- Sada testiramo neke metodologije rada, filozofije i pristupa. Još smo u fazi razrade moje vizije i stvarno ima mnogo posla, ali moj koncept će u poređenju sa drugim svetski poznatim teniskim akademijama biti drugačiji. Ja želim da se usredsredim na kvalitet i ne razmatram trenutno franšizu, da se odmah širim čim postavim ovaj koncept na noge, već želim da se skoncentrišem na ovaj jedan centar - dodao je Novak.

Prvi „reket" planete nam je objasnio kako nije cilj da na njegovoj akademiji rade samo njemu bliski ljudi i dugogodišnji članovi njegovog privatnog tima - kao što su Goran Ivanišević, Marko Paniki, Miljan Amanović, ali i novi selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki.

- Trudim se da okupim ljude ne samo iz Srbije, već uopšte iz sveta, da to budu najveći mogući stručnjaci za tenis, fizioterapiju, kondiciju... Želim da zaokružim celinu i napravim jedan program koji je vrlo jedinstven, barem za mene, i da prenesem svoje znanje, iskustvo i sve doživljaje iz svih ovih godina, koji su meni pomogli da postanem to što jesam i da to pretočim na različite kategorije koje ćemo ovde imati - priča Đoković.

Kako kaže, trenutno nije poznato kada će akademija i zvanično početi sa radom, ali se trudi da to bude „u narednih nekoliko meseci".

- Ima tu dosta posla, ovi turniri su se nekako nametnuli usred tog razvoja, ali to samo dopunjuje jedno drugo. Ovde ima i puno radova i renovacija i imamo želju da rastemo i da se raširimo kao koncept, da imamo više terena, ali to je još 'u vazduhu'. Ima tu mnogo faktora i zavisi od mnogo toga, ne samo od nas, već i od države i drugih stvari - objašnjava Novak.

Novak je obraćanje završio time što je podvukao da su trenutno najbitniji turniri koji će se igrati u Teniskom centru „Novak".

Podsetimo, za oko mesec dana će se održati i zvanični VTA turnir za žene, dok je nedelju dana pred Rolan Garos najavljeno još jedno ATP takmičenje iz serije 250. Pored toga, na Dorćolu će se igrati novi turniri iz čelendšer i fjučers kategorije.

- Najbitnije nam je da to postane tradicija, ali ćemo uporedo razvijati koncept akademije, koji ćemo uskoro započeti - podvukao je Đoković.

Sputnjik


Komentari