NOVAKA TREBA STRPATI U PRIKOLICU, KONTEJNER, NE SME MU SE DOZVOLITI DA IZAĐE! Ludilo mozga šefa OK Italije - STRAŠNO!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NOVAKA TREBA STRPATI U PRIKOLICU, KONTEJNER, NE SME MU SE DOZVOLITI DA IZAĐE! Ludilo mozga šefa OK Italije - STRAŠNO!

Novi napad na srpskog tenisera. Đovani Malago, prvi čovek Olimpijskog komiteta Italije, je protiv učešća Novaka Đokovića na mastersu u Rimu, pošto bi to bila loša poruka svim Italijanima.

- Apsolutno bi bilo pogrešno dozvoliti Đokoviću da igra u Rimu. Čak i kada bi se tuširao u kamperu, spavao i jeo u improvizovanim situacija, poruka bi bila potpuno pogrešna - rekao je Malago, a prenose italijanski mediji.

U Italiju trenutno može da se uđe sa negativnim testom na korona virus, potvrdom o vakcini ili dokazom da je putnik imao koronu.

Ipak, veliko je pitanje da li bi Novak želeo da igra u prestonici Italije jer bi u tom slučaju doživeo košmar kao košarkaš Budućnosti DŽastin Kobs.

Amerikanac nije smeo da deli svlačionicu sa saigračima, kao ni da spava u hotelu sa njima, već je sve vreme gostovanja Podgoričana u Bolonji proveo u kolima, vidimo da bi slična pravila bila i za Novaka Đokovića.

Slučaj Kobsa je još ekstremniji, pošto je on vakcinisan Sputnjikom, a kako Italija ne priznaje rusku vakcinu, nije mu bilo dozvoljeno da se normalno kreće, ali je uprkos svemu, zbog negativnog testa, mogao da odigra utakmicu.

To znači da bi i Đoković mogao da bude na terenu u Rimu, ali van njega bi morao da živi u nekom improvizovanom kampu, kolima, prikolici ili čemu već, pošto mu ništa javno ne bi bilo dostupno.

Nedavno su popuštene i mere, pa maske nisu neophodne na otvorenom, ali za Italijane i dalje važi pravilo da, ako nemaju zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o vakcinaciji, ne mogu da se bave, recimo, sportom.

- Svakog dana dobijam na stotine mejlova roditelja koji se bune što deca ne mogu da im se bave sportom, pošto nemaju zeleni sertifikat. Objasnite mi zašto bi šampion poput Đokovića mogao? - dodao je prvi čovek OK Italije.

Podsećanja radi, turnir u Rimu igra se u maju i do tada je moguće da dođe do promena u italijanskom zdravstvu, ali ako na snazi budu današnja pravila, veliko je pitanje da li će Đoković hteti da igra u prestonici Italije pod ovakvim uslovima.

Komentari