RAFA NEĆE IGRATI, KIRJOS U FINALU?! NADALU PUKAO MIŠIĆ, ODRADIĆE TRENING, PA... Sve sluti da će Španac odustati...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA NEĆE IGRATI, KIRJOS U FINALU?! NADALU PUKAO MIŠIĆ, ODRADIĆE TRENING, PA... Sve sluti da će Španac odustati...

Rafael Nadal je uz mnogo muka prošao u polufinale Vimbldona, a potom je dobio veoma loše vesti od lekara.

Podsetimo, Nadal je zatražio medicinsku pomoć tokom četvrtfinalnog dvoboja sa Tejlorom Fricom, a onda uspeo da i pored problema, posle pet setova velike borbe, pobedi.

Međutim, u iščekivanju polufinalnog okršaja sa sve boljim Nikom Kirjosom, Rafa je saznao da je došlo do pucanja mišića.

Evo kako je o tome svetsku javnost obavestio ugledni španski list "Marka":

- Veoma se iščekuje kako će proteći poslednji trening Rafaela Nadala pred sutrašnje polufinale (Vimbldona) protiv Nika Kirjosa. Španski teniser, koji je celu nedelju proveo bez vežbanja servisa, odradiće probni trening pod nadzorom trenera Marka Lopeza.

Šampion koji je 22 puta podizao pehare grend slem turnira imao je jak bol u abdominalnom delu tela tokom prvog seta četvrtfinalnog dvoboja sa Tejlorom Fricom i zbog toga je jutros podvrgnut detaljnim testiranjima.

Prema saznanjima do kojih je došla Marka, Nadalu je pukao jedan od trbušnih mišića, ta pukotina je sedam milimetara duga, ali on želi da proba da igra u polufinalu.

Ovo ne bi bio prvi put da igra u takvim okolnostima. Na Ju-Es openu 2009. imao je dva centimetra rupturu mišića, ali je rešio da zaigra u polufinalu protiv Huana Martina del Potra i čak uspeo da završi taj meč - piše današnja "Marka".

Podsetimo, u petak će se održati još jedno polufinale, a za prolazak u finale Vimbldona Novak Đoković će tada imati prilično zanimljiv, ali svakako težak zadatak.

Novosti

Komentari