ZMONIJIĆ SE VRAĆA NA TEREN, ON I STEFANOS CICIPAS IGRAĆE U PARU! Roterdame, stiže ti opaka srpsko-grčka kombinacija!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ZMONIJIĆ SE VRAĆA NA TEREN, ON I STEFANOS CICIPAS IGRAĆE U PARU! Roterdame, stiže ti opaka srpsko-grčka kombinacija!

Prethodna godina je bila za zaborav u karijeri Nenada Zimonjića. Selektor Dejvis kup tima Srbije je imao teške operacije, oporavak je trajao predugo, a povratak na teren nije išao po planu.

Mnogi su tada mislili da se oprostio od tenisa i da ga više nećemo viđati na turnirima u svojstvu igrača. Ipak, to nije istina. Nenad Zimonjić će naredne nedelje igrati na turniru u Roterdamu, sa svojim novim dubl partnerom.

Nakon što je predvodio Srbiju do dobrih rezultata u Dejvis kupu i osvajanja ATP kupa u Australiji, Zimonjić se vraća u ulogu tenisera. On i Grk Stefanos Cicipas dobili su vajld kard za turnir serije 500 u Roterdamu, pa će iskusni srpski teniser i grčki teniser koji je budućnost ovog sporta biti par.

Njih žreb i nije baš pogledao na samom početku takmičenja, pa će u prvom kolu turnira na kom nastupa 16 dublova igrati protiv tandema Rože - Tekau. Četvrti nosioci će biti teška prepreka novom partnerstvu.

Idemo Nenad Zimonjić ima 39 godina i od svog novog kolege u dublu je stariji 22 godine! Mladi Grk je na 89. mestu u dublu, pa bi mogao da pokupi mnogo iskustva od selektora srpske reprezentacije. Stefanos Cicipas će u Roterdamu igrati i u singl konkurenciji.

Tokom prethodne sezone je Zimonjić često menjao partnere. Igrao je u paru sa Jankom Tipsarevićem, Miomirom Kecmanovićem, Viktorom Troickim, Rubenom Bemelmansom,...

Mondo

Komentari