(VIDEO) JEZIVE SCENE U MONCI, BOLID ODLETEO U VAZDUH, PA U ZAŠTITNU OGRADU! Peroni nepovređen samo zahvaljujući čudu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) JEZIVE SCENE U MONCI, BOLID ODLETEO U VAZDUH, PA U ZAŠTITNU OGRADU! Peroni nepovređen samo zahvaljujući čudu!

Australijanac Aleksander Peroni samo nekoliko sati pre kvalifikacija Formule 1 za Veliku nagradu Italije doživio je jezivu nesreću u krivini Parabolika, ali srećom bez tragičnih posledica viđenih pre nedelju dana na Spa...

Na dan kad je potvrđeno kako se Haun Manuel Korera nakon sudara u Formuli 2 na Spa Francoršampu u kojem je preminuo Antoan Iber, ponovo jeziva scena u vrhunskom automobilizmu.

Naime, samo nekoliko sati pje kvalifikacija Formule 1 za Veliku nagradu Italije, na stazu su izašli vozači evropske Formule 3 i dogodila se stravična nesreća 19-godišnjeg Aleksa Peronija.

Mladi Australac malo je šire prošao krivinu Parabolika i zatim naletio na ivičnjak koji ga je lansirao nekoliko metara u vazdug i odbacio u zaštitnu ogradu.

Samo čudo je spasilo Peronija od najtežih posledica i na nogama je uspeo napustiti bolid Kampos Rejsinga, no bezbednost italijanske staze došla je u pitanje pre nego na nju izađe vozačka elita.

Već u petak se govorilo o kaznama vozačima koji preširoko prođu brzi završnu krivinu staze u Monci, kako bi zaradili dodatno vreme u kvalifikacijama i čini se da su organizatori postavili na izlaznoj putanji nešto što je trebalo upropastiti krug prestupnicima, a umalo je dovelo do tragedije.

U svakom slučaju, mučno je pratiti što se događa oko Formule 1 i njenih juniorskih kategorija u poslednjih nedelju dana i nakon Monze će odgovorni morati doneti odluke kako dalje, jer očito je u poslednje vreme bezbednost vozača ugrožena i nešto treba učiniti po tom pitanju...


Komentari