AGUERO JE LEGENDA SITIJA, ALI... SPREMNA MU JE ZAMENA I TO NI MANJE NI VIŠE NEGO KEJN! Ebglezi nemaju milosti, džaba titule, 258 golova...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • AGUERO JE LEGENDA SITIJA, ALI... SPREMNA MU JE ZAMENA I TO NI MANJE NI VIŠE NEGO KEJN! Ebglezi nemaju milosti, džaba titule, 258 golova...

Pep Gvardiola odao je dužno poštovanje Serhiju Agueru, koji na kraju sezone kao legenda odlazi iz Mančester sitija.

Ipak, to nije glavna tema kad su transferi u pitanju, već dolazak najboljeg engleskog napadača Harija Kejna, kome se smučio Totenhem, i koga mnogi povezuju sa Mančester sitijem.

Argentinac je došao u Siti 2011. godine iz Atletiko Madrida i od tada je postao najbolji strelac kluba svih vremena, sa 258 golova. Jedan je od najzaslužnijih za velike uspehe Sitija - četiri titule u Premijer ligi, jednog FA kupa i pet trofeja u Liga kupu.

Bio je strelac odlučujućeg gola protiv Kvins Park Rendžersa u nadoknadi vremena, koji je 2012. godine doneo klubu prvu šampionsku titulu u Premijer ligi.

Siti će sezonu u Premijer ligi završiti u nedelju na svom terenu utakmicom protiv Evertona, kada će proslaviti osvajanje šampionske titule, a Gvardiola je rekao da se nada da će Aguero biti spreman.

"Biti legenda kakva je on, doći u ovu zemlju u kojoj je teško postizati golove i godinama raditi ono što je on radio je neverovatno. Kvalitet igrača pokazuju njegove brojke, njegove igre i titule - njegovi nastupi kada je bio u formi su bili neverovatni. Ne mogu ni da zamislim koliko bi još golova postigao da je bio spremniji u nekim trenucima prethodnih sezona. Kada je spreman i ima kontinuitet, on u petercu može, kao lav u džungli, da napravi korak i ubije protivnika. Njegov najveći kvalitet je jedinstven osećaj za gol i kada se oseća dobro, on može da uradi šta želi", rekao je Gvardiola za Skaj.

Gvardiola je rekao i da je siguran da će 10.000 navijača na stadionu Etihad u nedelju želeti da oda priznanje Agueru u ime svih ostalih koji nisu mogli da dođu.

"On je pomalo trenirao juče i danas i igraće koliko god bude mogao", naveo je španski trener.

Ipak, Kejn je nedavno izrazio želju da napusti klub, a brojni mediji spekulisali su da bi kapiten Engleske mogao da pređe u Siti kao zamena za Aguera. Prvi napadač Totenhema je rekao da bi "bio san" igrati zajedno sa Kevinom De Brujneom.

"On je fudbaler Totenhema. Nije korektno da pričam o tome", rekao je Gvardiola.

Aguero je sa 182 gola četvrti najbolji strelac Premijer lige, iza Alana Širera, Vejna Runija i Endija Kola.

On gotovo sigurno neće igrati u finalu Lige šampiona protiv Čelsija, 29. maja u Portu.

Mondo

Komentari