ALBANAC PLAKAO KAO KIŠA KAD JE MIHA REKAO DA JE BOLESTAN: Mi, igrači smo tada obećali jedni drugima da će zbog Mihe pojesti svet!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ALBANAC PLAKAO KAO KIŠA KAD JE MIHA REKAO DA JE BOLESTAN: Mi, igrači smo tada obećali jedni drugima da će zbog Mihe pojesti svet!

Siniša Mihajlović je heroj Bolonje. Naš stručnjak, koji je nedavno dobio nagradu za najboljeg trenera u Srbiji, vodi veliku borbu sa leukemijom.

Kako je sve to izgledalo iz ugla fudbalera i kako su saznali za njegovu bolest je otkrio kapiten ekipe Blerim Džemaili.

- Bili smo u karantinu i Siniša nije bio tu. Prvog i drugog dana su nam rekli da ima problem sa groznicom. Trećeg nam se obratio klupski portparol i rekao da trener želi da nam se obrati. Niko od nas nije znao o čemu se radi - rekao je Džemaili u razgovoru za “Gazetu delo Sport”.

Usledilo je obraćanje putem “Skajpa”.

- Pamtiću taj 13. jun dok sam živ. Siniša se pojavio na ekranu i rekao “Imam leukemiju, ali ću dobiti ovu bitku”. Sećam se da sam plakao kao kiša.

U istom dahu je nastavio.

- Pre nego što je razgovarao sa nama, mi, igrači, smo razgovarali i rekli jedni drugima da ćemo sa Mihom pojesti ceo svet. Dogodiće se i to!

Sa velikim poštovanjem Švajcarac albanskog porekla priča o Srbinu.

- Da je stigao u klub mesec dana kasnije sigurno bismo ispali u Seriju B. Pamtim kada mi je prvi put prišao i rekao “Moraš da praviš razliku na terenu inače ćeš biti na klupi”. Ostavio me u šoku. Ipak, tim rečima mi je dao neku ludačku energiju.

Otkrio je i način na koji je Siniša motivisao tim.

- Nisam u životu tako nešto doživeo. Pustio nam je “Feniksov let” i onda je prekinuo film na jednom delu i svakog od nas pitao koji smo lik iz filma. Od nas 25, čak 24 je izabralo jednog, najsebičnijeg lika, onog koji razmišlja samo o sebi. Tada nismo bili pravi tim. Oni jesu i uspeli su da spasu živote - zaključio je Džemaili.

Novosti/Teleks.info

Komentari