BARSA UZELA KAVANIJA! EL MATADOR JE HTEO U REAL, ALI... Šta reći, Katalonci se odrekli Suareza zbog godina, a sada...

    foto: Priontskrin
    Podeli
  • BARSA UZELA KAVANIJA! EL MATADOR JE HTEO U REAL, ALI... Šta reći, Katalonci se odrekli Suareza zbog godina, a sada...

Za Edinsona Kavanija svi putevi vode u Španiju. Tačnije u Barselonu. Naime, on je dobio ponudu, poznati su brojevi, ugovor će biti na 18 meseci. Do kraja sezone, "Matador" bi primio 3.5 miliona, plus 1 bonuda, ukoliko aktivira klauzule iz ugovora, a za sledeću, celu godinu u klubu, 4 miliona, plus bonuse od milion i po.

Time je Barsa ispoštovala želju Kavanija da zaradi 10 miliona za dve sezone, ovde je ugovor kraći, ali je jedan deo u bonusima. Juventus je odustao, oni nisu želeli da ponude više od pozajmice do kraja sezone i njihova prva meta je ikardi.

Kavani u Mančester Junajtedu zarađuje 11 miliona evra po sezoni, produžio je ugovor prošlog leta na godinu dana, ali pre nego što je stigao Ronaldo, što je naljutilo Urugvajca. Junajted bi uštedeo oko 5 miliona, plus poreze jasno, koje bi trebalo da mu isplati u narednih šest meseci. Očigledno spreman je da igra za mnogo manji novac naredne sezone, ali Barselona je izazov, mada ima i ponude iz Brazila.

Ovim će delom ostvariti svoj san, mada je svojevremeno njegov otac izjavio da Kavani junior svim silama želi u Real Madrid, da je to klub za koji je navijao kao klinac. Pre Engleske i Francuske, Edi je igrao za Palermo i Napoli, u Evropi je već gotovo 15 godina.

Sportske

Komentari