BRAVO ORLIĆI, PALA JA MOĆNA HRVATSKA! Srbija nastavila pohod ka Evropskom prvenstvu!

    foto: FSS
    Podeli
  • BRAVO ORLIĆI, PALA JA MOĆNA HRVATSKA! Srbija nastavila pohod ka Evropskom prvenstvu!

Veliku pobedu ostvarila je fudbalska reprezentacija Srbije do 17 godina u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Radovana Krivokapića slavili su sa 1:0 protiv vršnjaka iz Hrvatske, a utakmica je odigrana u Staroj Pazovi.

Rival "orlića" bio je opasniji u prvom poluvremenu. Imao je veći posed, ali mreža domaće selekcije se nije tresla. U nastavku meča sasvim druga priča. Srbija je delovalo mnogo bolje na terenu.

Odluka o pobedniku doneta u 63. minut kada je rezervista Mateja Bubanj pogodio gol rivala i praktično rešio pitanje putnika u naredni krug kvalifikacija, jer je iz naše grupe siguran putnik bila Bugarska koja je upisala sva tri trijumfa.

Veliki posao tokom pogotka završio je Milošević koji je ušao u šesnaesterac Hrvatske i "promešao" nekoliko gostujućih igrača, zatim uputio udarac. Golman Klarin je uspeo nekako da odbrani i odbije loptu na koju je natrčao Bubanj i plasirao je u mrežu.

Do kraja meča naši kadeti su imali još nekoliko dobrih prilika. I Hrvatska je s druge strane pokušala da se vrati u meč, ali nije bilo promene rezultata. Srbija će iduće godine igrati završni krug kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope.

Vredi pomenuti da su "orlići" utakmicu završili sa 10 igrača, pošto je u drugom minutu nadoknade Veljko Mirosavić dobio crveni karton.

Stadion: "Sportski centar FSS u Staroj Pazovi". Sudija: Alard Londhort (Holandija). Strelac: Bubanj u 63. minutu za Srbiju. Crveni karton: Mirosavić (Srbija (90+2).

SRBIJA: Marinković, Đekić (84. Kostadinović), Vukičević, Serafimović, Mirosavić, Kovačev (46. Bubanj), Stojanović (90. DŽodić), Stanković, Šljivić, Milošević, Nikolašević (75. Nedeljković).

HRVATSKA: Klarin, Ruškovački, Žiković, Prekodravac, Majdandžić, Panić, Kegalj (66. Krivak), Zvonarek, Nezirović (90+1. Koščević), Ivelj (90+1. Damjanić), Vrbančić (75. Mažar)

Novosti

Komentari