ĆAVI SE VRATIO, ALI! LAPORTI JE ISPOSTAVIO BRUTALNE USLOVE! Đoan je morao da ih prihvati, inače...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ĆAVI SE VRATIO, ALI! LAPORTI JE ISPOSTAVIO BRUTALNE USLOVE! Đoan je morao da ih prihvati, inače...

Španski stručnjak Ćavi Ernandez imao je određene uslove za čelnike Barselone koji bi morali biti ispunjeni kako bi se on vratio na "Kamp nou" ove jeseni.

Ništa još nije gotovo, iako je do pre nekoliko dana išlo ka tome. Al Sad se opire, ne želi tako lako da se odrekne svog trenera, ali Barselona je uporna i mediji bliski klubu izričiti su u tome da će Ćavi Ernandez u narednim sedmicama sesti na klupu tima gde je proveo gotovo čitavu igračku karijeru.

Međutim, u toku pregovora Ćavija i Barse, bilo je i nekoliko uslova koje je legendarni Španac postavio Đoanu Laportu i njegovim saradnicima. Naime, prvi je bio da sve svoje saradnike, njih sedmoricu, dovede sa sobom na "Kamp nou"., Želi oko sebe ljude od poverenja, sa njima je radio i u Al Sadu, gde je i započeo trenersku karijeru, ali pre svih, izdvajaju se dva čoveka: njegov brat Oskar Ernandez i Serhio Alegre. To su mu najbliži saradnici, njegova leva i desna ruka.

Tu su još ljudi zaduženi za skauting, fizioterapeut i trener za fizikalije. Jedno od njegovih prioriteta jeste bilo i obećanje Đoana Laporte da će se obnoviti medicinsko osoblje s obzirom na to da klub pati od učestalih povreda. Iz tog razloga, rešio je da pomoć zatraži kod nekadašnjeg klupskog doktora Rikarda Prune, koji je već radio u Barseloni, ali trenutno je zaposlen u Dubaiju i ima ugovor do kraja sezone.

I na samom kraju, želeo je garancije da će klub poraditi na pojačanjima, odnosno, na akviziciji krilnog fudbalera. Smatra se da Barselona najviše može da izdvoji 20 miliona ove zime i Ćavi je bio izričit u namerama da se pronađe rešenje na desnom krilu već u januaru. Ima poverenje u Usmana Dembelea, nada se da će njegovo fizičko stanje da se poboljša, te ga planira na duže staze, ali neophodna je alternativa.

Španski mediji pišu da je sve gotovo, kada je Ćavijev povratak u pitanju. Čeka se još zvanična potvrda...

Sporstke

Komentari