DA LI JE REALNO, ARAPI KUPUJU I MILAN, SPRENILI MILIJARDU EVRA! Za pojačanja su odredili tričavih 300 miliona!

    Podeli
  • DA LI JE REALNO, ARAPI KUPUJU I MILAN, SPRENILI MILIJARDU EVRA! Za pojačanja su odredili tričavih 300 miliona!

Sprema se jedna od najvećih prodaja u istoriji fudbala - italijanski Milan mogao bi uskoro da bude prodat novim gazdama i to iz Bahreina!

Sedmostruki prvak Evrope mogao bi da bude predmet kupovine kompanije "Investkorp" i to u vrednosti od oko 1.000.000.000 evra!

Čitavih milijardu evra bi mogla da iznosi prodaja "rosonera", jednog od najvećih evropskih klubova. Kako piše "Gazeta delo sport", stvari se već kreću u tom pravcu.

Trenutni vlasnici Milana, investicioni fond "Eliot", pregovara sa potencijalnim kupcima iz Bahreina. Kako se ističe, pregovori teku pravim tokom i već do kraja aprila bi čitav posao mogao da bude ozvaničen.

Ali daleko da je to sve. Navijače zapravo zanima koliko će novca "Investkorp" biti spreman da potroši na pojačanja, a "Gazeta" piše da se radi od čak 300.000.000 evra! Dakle, već u startu 1,3 milijarde je u planovima kompanije iz Bahreina.

To bi bilo izuzetno značajno za Milan, koji je prethodnih sezona promenio transfer politiku i preusmerio se na igrače na koje ne bi morali da plaćaju visoka obeštećenja, kao i na igrače koji su prolazili "ispod radara" drugih klubova.

Milan je od 2018. u vlasništvu američkog investicionog fonda "Eliot", koji je preuzeo klub nakon što prethodni vlasnik nije mogao da izvrši dugovanja prema toj kompaniji u iznosu od neverovatnih 400.000.000 evra.

Mondo

Komentari