ZA MILAN DAJE MILIJARDU EVRA, FRANCUZ KUPUJE POSRNULOG GIGANTA! Italija na nogama, ovo niko nije očekivao ni u najluđim snovima!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZA MILAN DAJE MILIJARDU EVRA, FRANCUZ KUPUJE POSRNULOG GIGANTA! Italija na nogama, ovo niko nije očekivao ni u najluđim snovima!

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bernar Arno uprkos protivljenju svoje dece, želi da kupi Milan. Cena, prava sitnica – milijardu evra!

Arno je treći najbogatiji čovek na svetu, prvi u Evropi. Njegovo bogatstvo procenjeno je na čak 106 milijardi dolara. Francuz je vlasnik kompanije „LVMH“ u čijem su sastavu- Luj Viton, Moet i Henesi. U njegovom vlasništvu su i robne marke Dior, Fendi, Živenši, Mark Džejkobs…

Poznat je kao veliki kolekcionar vina. Poseduje jahte, banke, trgovinske lance, donirao je 200 miliona evra za Notrdam.

Milan je trenutno u vlasništvu investicionog fona „Eliot“ koji je kupio klub za 450 miliona evra. Značajna sredstva su uložena u ekipu, ali trenutno nema rezultata. Svakako, oni će sa velikim zadovoljstvom prepustiti klub najbogatijem čoveku u Evropi, a on želi da kupi „rosonere“ i zbog toga što je Milano prestonica mode. Svakako da bi njegov ugled dodatno porastao kupovinom jednog ovakvog kluba.

Posao je odavno pokrenut, privodi se kraju, tvrde brojni italijanski mediji među kojima su „Tutosport“ i „Korijere delo sport“, a zanimljivo je da ovi listovi navode da je u čitavom poslu i bivši funkcioner Intera čije se ime za sada drži u tajnosti.

Da li će se posrnuli gigant vratiti na staze stare slave?

SC/Teleks.info

Komentari