DE LIHTOV TRANSFER U JUVENTUS VIŠE NIJE IZVESTAN, U PRIČU SE UKLJUČIO I PSŽ, a i Ajaks sada traži mnogo više novca!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DE LIHTOV TRANSFER U JUVENTUS VIŠE NIJE IZVESTAN, U PRIČU SE UKLJUČIO I PSŽ, a i Ajaks sada traži mnogo više novca!

Početkom prošle nedelje činilo se da je transfer Mattjsa de Lihta u Juventus pri kraju. Igračev agent Mino Raiola i Juventusov sportski direktor Fabio Paratici sastali su se u Amsterdamu s Markom Overmarsom, sportskim direktorom Ajaksa i postigli dogovor.

Juventus je za De Lihta dogovorio odštetu od 67 miliona evra uz 13 miliona bonusa čime bi ukupan iznos transfera bio 80 miliona evra, ali sada se situacija zakomplikovala.

Tuttosport piše da Ajaks nije zadovoljan spomenutom ponudom te da traži još 7 miliona od Juventusa, dakle 87 miliona ukupno, kako bi De Liht po prelasku u Torino postao najskuplji štoper u istoriji fudbala. Trenutno je to Virdžil Van Dajk koga je Liverpool platio Soutemptonu 84 miliona evra.

S druge strane je PSG koji za Holanđanina nudi 75 miliona evra fiksno. Navodno su iz Ajaksa svom kapitanu poručili da ga u ponedeljak očekuju na prvom treningu pre nove sezone, a pregovori s oba kluba idu dalje.

Ipak, ono što bi trebalo ostati jednako i zbog čega je Juve u prednosti jer je taj dio već rešio, jesu uslovi igračeva ugovora. Raiola je za svog klijenta, ali i sebe, isposlovao najbolje uslove. Juventus je, primera radi, De Lihtu nudio godišnju platu od 7,5 miliona, ali ona će na kraju s bonusima narasti do 12 miliona evra. De Liht bi u Juventusu trebaolo da ima otkupnu klauzulu od 150 miliona evra.

Sport.ba


Komentari