KRAJ SAPUNICE, DE LIHT U JUVENTUSU! Holanđanin potpisao na pet godina za 12 miliona po sezoni, Ajaksu 80.000.000 evra!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KRAJ SAPUNICE, DE LIHT U JUVENTUSU! Holanđanin potpisao na pet godina za 12 miliona po sezoni, Ajaksu 80.000.000 evra!

Matijs De Liht, 19-godišnji kapiten Ajaksa, dogovorio je da transfer u Juventsu!

Barselona je odustala od mladog Holanđanina zbog astronmske odštete, pa je „čudo od štopera“ odlučio da ode u Torino!

Štaviše, De Liht je posle odustajanja Barse za lokalni Voetbal International rekao kao je oduvek hteo nito kao Kristijano Ronaldo.

“Prvi dres koji sam kao dete obukao bio je upravo njegov. Obukao bih 'sedmicu' Junajteda i nabijao loptu u dvorištu“, rekao je De Liht.

Italijanski Skaj Sport tvrdi da će Juventus platiti Ajaksu 80 miliona evra odštete, kao i da će De Liht potpisati ugovor na pet godina, daće njegova lična primanja iznositi 12 milona evra godišnje, uz odštetnu klauzulu od 150 miliona evra.

Podsetimo, upravo je Kristijano Ronaldo , poslije finala Kupa nacija nagovaro De Lihta da dođe u Juvents... Inače, De Ligt je baš Juventusu usred Torina zabio gol kojim su Kopljanici Italijane izbacili iz Lige šampiona.

Njegovi saigrači iz Ajaksovog dečijeg vrtića već su potpisali milionske ugovore. Frenkie de Jong (22) sa Barselonom za 75 miliona evra, a Doni van de Bek (23) prelazi u Real za ne manje od 50 miliona.

Teleks.info/Mediji


Komentari