DŽABA MU! PEP VODI NAJSKUPLJI TIM NA SVETU, ALI LIGU ŠAMPIONA NE MOŽE DA UZME! Od PSŽ skuplji su Junajted, Čelsi, Bajern, Real...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DŽABA MU! PEP VODI NAJSKUPLJI TIM NA SVETU, ALI LIGU ŠAMPIONA NE MOŽE DA UZME! Od PSŽ skuplji su Junajted, Čelsi, Bajern, Real...

Svake godine jedno od najinteresantinijih istraživanja je koja je ekipa u svetskom fudbalu najskuplja, tačnije ima najskuplje igrače. Skaj Sport je objavio rezultate novog istraživanja CIES Fudbalske opservatorije o najvrednijim svetskim ekipama.

Tako je najskuplji tim na svetu Mančester Siti sa 1,28 milijardi evra, dok je drugi njegov gradski rival Junajted čiji tim vredi 1.22 milijarde evra. Drugi timovi imaju priličan zaostatak za mančesterskim klubovima. Čelsi vredi 948 miliona, Barselona 898 miliona, Bajern 892, Liverpul 869, Real Madrid 847, Pari Sen Žermen 810, Borusija Dortmund 688, dok je na 10. mestu Atletiko Madrid sa 663 miliona evra.

Ne iznenađuje ni podatak da fudbaleri koji igraju u Premijer ligi vrede najviše, čak devet milijardi evra. Slede igrači iz španske La Lige sa 5,27 milijardi, Bundeslige 4,57 milijardi, Serije A 4,45 milijardi i francuske Lige 1 sa 3,4 milijarde evra vrednosti.

SD

Komentari