GVARDIOLA SPREMA NOVI SITI, DOVODI ŠTOPERA, KRILO I NAPADAČA! Šeci će morati duboko zavući ruku u džep, ovi igrači su baš skupi!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • GVARDIOLA SPREMA NOVI SITI, DOVODI ŠTOPERA, KRILO I NAPADAČA! Šeci će morati duboko zavući ruku u džep, ovi igrači su baš skupi!

Pep Gvardiola je već obznanio upravi da želi tri nova pojačanja, prenosi ugledni The Athletic, a već je poznato i na koje pozicije cilja – štopera, levo krilo i napadača.

Iako na raspolaganju nominalno ima čak tri leva bočna igrača, Pep prvenstveno želi pojačanje na toj poziciji. Razlog je jednostavan – prva opcija Benjamin Mendy izrazito je sklon ozljedama, njegova zamjena Oleksandr Zinchenko ipak je po vokaciji veznjak, a tek onda priučeni krilni igrač, dok 22-godišnji Angelino ipak nije dorastao funkciji prvotimca u redovima Građana.

Iz tog razloga, šeici će morati dobro zavući ruku u džep kako bi doveli Pepovu prvu želju, Bena Chilwella. Momak koji je upravo napunio 23 godine igra sjajno u Lesteru, trener Citija već ga je naveliko hvalio, a 'Lisice' ga procenjuju na velikih 50 miliona evra.

Drugo ime vezano je uz štopersku poziciju, a upravo je ova sezona pokazala koliko je Sitijev kadar 'plitak' po tom pitanju. Kada su se povredili Laporte i Stones, na površinu je isplivala nesigurnost i sporost poslednje linije na čelu s veteranima Otamendijem i Fernandinhom koji je uskočio na to mesto. Gvrdilola zato planira opustošiti ekipu Brendana Rodgersa jer mu je prva želja za štopersku poziciju Caglar Soyuncu.

Fantastični 23-godišnji reprezentativac Turske igra fenomenalno u paru s Jonnyem Evansom, a njegova cena popela se već na 40 miliona evra.

Poslednje ime vezano je uz napad, točnije poziciju krilnog napadača. Sve je izvesniji odlazak Leroya Sanea koji uporno odbija produžiti ugovor. Njegova želja je jasna, u obzir dolazi samo odlazak u Bajern Minhen. Teško će ga šeici nagovoriti na ostanak, stoga se moraju okreniti novoj akviziciji, a to bi prema svemu sudeći trebao biti Mikel Oyarzabal.

22-godišnji Bask jedna je od glavnih uzdanica Real Sociedada, uz Martina Odegaarda, i jedan od igrača koji je najviše napredovao u Primeri ove i prošle sezone. Trenutna vrednost ovog levonogog krila prema Transfermarktu iznosi 60 miliona evra.

Sve u svemu, Građane po završetku ove sezone očekuje veliki remont. Prvenstveno odlazak Fernandinha i Davida Silve, a vrlo verovatno i nekoliko drugih igrača, a potom ide teži deo posla – dovođenje pojačanja. Moguće da neka od ovih imena slete na Etihad već u januaru, iako je izgledno kako će se većina rekonstrukcije dogoditi po završetku aktualne sezone.

Teleks.info/Sport.ba

Komentari