KORONAVIRUS ZAUSTAVIO FUDBAL NA SEVERU ITALIJE, BUGARI U DILEMI DA LI DA IGRAJU U MILANU! Vlada odlaže sve sportske aktivnosti!

    foto: Fotolustracija
    Podeli
  • KORONAVIRUS ZAUSTAVIO FUDBAL NA SEVERU ITALIJE, BUGARI U DILEMI DA LI DA IGRAJU U MILANU! Vlada odlaže sve sportske aktivnosti!

Čak 152 inficirana koronavirusom u Italiji u prisilila je italijansku Vladu da odloži sportska zbivanja u regijama Lombardija (Milano), Veneto (Verona), te Pijemont (Torino).

Tako utakmice serie A Atalanta – Sasuolo, Verona – Kaljari, Torino – Parma i Inter – Sampdoria nisu ni igrane! Rizik je za četvrtak i za revanš utakmicu Lige Evrope Inter – Ludogorec koja se igra u Milanu.

Moguće je da meč bude iza zatvorenih vrata na San Siru, a bugarski klub je tražio od italijanskih vlasti i od UEFA d aim jasno prezentuju kakvo je zapravo stanje u Milanu...

Jer, u Milano bi došlo oko 600 bugarskih navijača na izlet, kupili su već avionske karte. Rešenje se nazire i u susretu na neutralnom terenu.

U Kremoni, gradu nedaleko Milana, prvi su najavili zatvaranje škola i da nema nastave, a onda je stigla vest i da Milano zatvara danas škole na nedelju dana, a sve se širi kao domino, makar je sve to još – predostrožnost; zbog desetina zaraženih na severu.

Masovna okupljanja nose rizik, pa je ministar sporta Vinćenco Spadafora poručio da je neophodno ponašati se ozbiljno i odlučno. “Nema mesta panici, ali moramo izbeći svaku rizičnu situaciju. Zbog toga smo otkazali sportska okupljanja na područjima gde postoji makar mala mogućnost da se virus”.

Regija Emilia Romanja zaustavlja sve masovne aktivnosti do 1. marta, što bi značilo da će Parma i Sasuolo (Ređio Emilia) odložiti svoje utakmice i u idućem kolu.

Koronavirus je zaustavila sport u Severnoj Italiji...

Slobodna.hr

Komentari