KREĆE PREMIJER LIGA, SITI POČINJE ODBRANU TITULE PROTIV VEST HEMA, biće i VAR tehnologija, vrednost igrača 9,2 milijarde evra!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KREĆE PREMIJER LIGA, SITI POČINJE ODBRANU TITULE PROTIV VEST HEMA, biće i VAR tehnologija, vrednost igrača 9,2 milijarde evra!

Nova sezona engleske Premijer lige počinje danas i otvoriće je prošlogodišnji viceprvak Liverpul koji će na svom stadionu ugostiti Norvič Siti.

Aktuelni prvak Mančister Siti odbranu titule započinje u gostima protiv londonskog Vest Hema u subotu, 10. augusta.

U prvom kolu sezone 2019./2020. vicešampion Evrope Totenhem Hotspur u subotu će ugostiti Aston Villu, koja se ove sezone ponovo vratila u Premijer ligu.

Arsenal će u nedjelju 11. avgusta igrati protiv Njukastla, dok će Mančister Junajted sezonu započeti protiv Čelzija na domaćem "Old Traffordu".

Londonski klub, koji je prošle sezone osvojio Ligu Evrope, ovog leta imenovao je svog bivšeg igrača Franka Lamparda, nakon što je "Plavce" napustio trener Maurczio Sari.

Ove sezone u Premijer ligu po prvi put stiže i nova video tehnologija koja pomaže sudijama u donošenju ispravnih odluka (VAR).

Nemački Transfermarkt objavio je da je Premijer liga najskuplja liga u Evropi kada su u pitanju igrači, čija se ukupna vrednost procenjuje na 9,2 milijarde evra.

Premijer liga će ove sezone po prvi put od svog osnivanja uvesti pauzu od 8. do 15. februara 2020. godine.

Kada su u pitanju pojačanja u ovom prelaznom roku, Arsenal je oborio klupski rekord dovodeći Lilleovog napadača Nikolasa Pepea (24) za 80 miliona evra.

Londonski klub je takođ doveo 18-godišnjeg defanzivca Villiama Salibu za 30 miliona iz francuskog Sent-Eiennea.

Za "Tobdžije" je iz brazilskog Ituanaoa za 6,7 miliona evra potpisao i Gabriel Martinelli, dok je na pozajmicu stigao Dani Sebalos iz Real Madrida.

Siti je dosad doveo veznjaka Rodrija iz Atletik Madrida za 70 miliona, dok je iz Juventusa za 65 miliona evra stigao desni bek Žoao Kanselo.

Liverpul je doveo jedno pojačanje, 17-godišnjeg defanzivca Sepa van den Berga iz holandskog Zvolea, dok je golman Adrian stigao umjsto Simona Mignoleta kao slobodan igrač.

Defanzivac Lestera Hari Megvajer prešao je u Mančister Junajted za rekordnih 87 miliona evra, čime je postao najskuplji odbrambeni fudbaler u istoriji Premijer lige.

Junajted je takođe doveo desnog beka Aarona Van-Bisaku za 55 miliona, dok je za 17 miliona u klub prešao i Daniel Džejms iz Svonsija.

Totenhem je pojačao svoje redove dovođenjem Tanguya Ndombelea iz Olimpka iz Liona i Deka Klarka iz Lidsa.

Najtrofejniji klub Premijer lige je Mančister Junajted sa 20 titula, drugi je Liverpul sa 18, dok je Arsenal na trećem mestu sa 13 trofeja. Čelzi, Mančister Siti i Sanderlend osvajali su domaće prvenstvo u šest navrata.

Ovo su utakmice prvog kola Premier lige:

Petak:

Liverpool - Norwich City

Subota:

West Ham United - Manchester City

Bournemouth - Sheffield United

Crystal Palace - Everton

Burnley - Southampton

Watford - Brighton&Hove Albion

Tottenham - Aston Villa.

Nedjelja:

Leicester City - Wolverhampton

Newcastle United - Arsenal

Manchester United – Chelsea

Komentari