KUMAN NEMA MILOSTI, BARSA ĆE ŽESTOKO PLATITI ŠTO MU JE URUČILA OTKAZ! Katalonici su pred bankrotom, a potreban im je svaki cent da bi doveli Ćavija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KUMAN NEMA MILOSTI, BARSA ĆE ŽESTOKO PLATITI ŠTO MU JE URUČILA OTKAZ! Katalonici su pred bankrotom, a potreban im je svaki cent da bi doveli Ćavija!

Ronald Kuman, bivši trener Barselone, na putu je da uđe u ozbiljan spor sa čelnicima kluba.

Kuman, kojem je uručen otkaz posle poraza od Rajo Valjekana, nezadovoljan je umanjenim obeštećenjem koje uprava kluba sa Kamp nou stadiona planira da mu isplati.

Holanđanin se nadao punom iznosu obeštećenja zbog prevremenog raskida saradnje.

On je očekivao da će mu biti isplaćeno 12 miliona evra, ali Barselona je spremna da mu plati svega sedam.

Novinar katalonske TV3 Luis Kanut, otkrio je u čemu je suština spora dve strane.

"Radi se o 12 miliona, ali to nema veze sa pet miliona koje su ljudi iz Barselone morali da plate FS Holandije kako bi doveli Kumana istog časa. Ne znam tačno šta je u tih 12 miliona, imajući u vidu da je on odložio da dobije 45 odsto zarade za prošlu sezonu zbog pandemije koronavirusa. U prvom razgovoru koji su imali tražili su od njega sa uzme sedam ili osam miliona manje, što je daleko od 12 koliko su dogovorili da mu plate. To je ugovor koji su potpisale obe strane, istina ne ova uprava, ali ugovor je ugovor i ne bi smeo da ih pusti da se izvuku, trebalo bi da mu sve plate", rekao je Kanut.

Osim toga, Barselona koja je u finansijskim problemima, mora da nađe način da finansira Kumanovu zamenu.

Veruje se da je prvi kandidat bivši igrač Barselone, legenda Ćavi Ernandez, koji je dve godine radio na Bliskom Istoku.

Španski mediji prenose da još nije kontaktiran Al Sad i da je verovatno da će Barselona da bi Ćavi dobio zeleno svetlo za odlazak, morati da plati oko milion evra obeštećenja.

Komentari