MAJSTORE, KAKO LI SI OVO USPEO?! U tri utakmice skrivio tri penala, zabio dva autogola i pocrvenio! ON JE SEBASTIJAN KOATES I IGRA ZA SPORTING!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MAJSTORE, KAKO LI SI OVO USPEO?! U tri utakmice skrivio tri penala, zabio dva autogola i pocrvenio! ON JE SEBASTIJAN KOATES I IGRA ZA SPORTING!

On je noćna mora svakog saigrača! Lisabonski Sporting poslednje četiri utakmice proživljava pravu katastrofu, odigrao je tri u prvenstvu i jednu u Ligi Evrope, a uspeo je iščupati tek jedan bod i to u jedinoj u kojoj nije igrao urugvajski štoper Sebastian Koates.

Cirkular iz Sportinga započeo je vlastitim rukama, zapravo preciznije je reći nogama, uništavati sezonu lisabonskih zeleno-belih na utakmici protiv Rio Avea. Sporting je poražen 2:3, a sva tri gola primili su iz penala, sva tri skrivio je, pogađate, Sebastian Koates.

Haos je započeo u šestoj minuti kad je srušio Mehdija Taremija i požutio. Njegovi su do starta drugog dela vratili prednost, ali ne mogu njegovi saigrači popravljati, koliko ovaj može, s oproštenjem, usrati.

Četiri minute uoči kraja potvrdio je svoje remek delo skrivivši drugi penal, ponovo na istom igraču, za 2:2, a u 89. minuti skrivio je penal i treći put na susretu te za nagradu pocrvenio. Mnogi svetski mediji zaključili su izveštaj sa te utakmice sa „teško može gore“, ali Coates ih je sve prevario. Naravno da može, ako se zovete Sebastian Koates.

Utakmicu protiv Boaviste je preskočio radi crvenog, ali vratio se taman za Evropu... I novu katastrofu.

Sredinom prošle sedmice Sporting je ugostio PSV u Ligi Evrope i ponovo izgubio, ponovo rezultatom 3:2, a tragičar je ponovo bio, pogađate, urugvajski štoper. U 25. minuti zabio je u vlastitu mrežu i Portugalce posledično koštao bodova na teškom gostovanju.

U portugalskom prvenstvu stavio tačku na i svog remek nedela. Naime, Sporting je ponovo poražen, ovaj put 2:1 od Famelicaa, a lisabonski antijunak ponovo je udario. Ovaj put je direktno izbio sva tri boda svojima jer je dve minute uoči kraja susreta opet bio strelac u vlastitu mrežu.

Tri utakmice, tri skrivljena penala, dva autogola i crveni. Sjedi jedan!

Spport.ba

Komentari