MIHA JE ČUDO, SPREMAN JE ZA VELIKI KLUB! MOŽDA BAŠ ZA ZVEZDU?! Kapelo oduševljen Sinišinim radom u Bolonji!

Siniša Mihajlović je čovek u centru paženkj na Apeninima, a njegova Bolonja jedno od najprijatnijih iznenađenja drugog dela sezone.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MIHA JE ČUDO, SPREMAN JE ZA VELIKI KLUB! MOŽDA BAŠ ZA ZVEZDU?! Kapelo oduševljen Sinišinim radom u Bolonji!


Mihajlović je preporodio tim koji je strmoglavo padao kao ispadanja u Seriju i nekoliko kola pre kraja mu obezbedio opstanak. Za tri meseca je srpski stručnjak preporodio Bolonju. Osvojio je devet bodova više na osam utakmica manje od njegovog prethodnika Inzagija. U poslednjih osam kola, Bolonja je osvojila 19 bodova. Samo je Juventus u istom intervalu osvojio toliko bodova.

Dovoljno da Siniša počne da dobija komplimente sa svih strana. A jedan od najvrednijih je stigao od legendarnog Fabija Kapela. Slavni Italijan je poznat kao škrt na pohvalama, ali je oduševljen onim što Miha radi na Dal’Ari.

„Ono što radi Siniša u Bolonji je nešto neverovatno. Ne samo da njegov tim pobeđuje, već to radi uz dobru igru. Ljudi na tribinama uživaju gledajući Mihajlovićev tim. Bolonja treba da bude oprezna. Veliki klubovi pažljivo prate šta radi Miha i proučavaju razne mogućnosti. To što je Mihajlović napravio nije prošlo neopaženo i mislim da je zreo za klupu nekog većeg kluba“, rekao je Kapelo za italijanske medije.

Mihajlović ima ugovor sa Bolonjom do kraja sezone, a klub sa Dal’Are bi oberučke prihvatio da potpišu novi ugovor. Srpski trener je rekao da je Bolonja prvi klub sa kojim će pričati na kraju sezone, ma kakve ponude da dobije.

„Da je Siniša pravi čovek za Bolonju, govore rezultati koje je napravio. Mislim da mu je lepo kod nas i da se dobro oseća u Bolonji. Mi smo dobro organizovan klub u kojem trener može maksimalno da se iskaže“, rekao je Bolonjin direktor Klaudio Fenući.

Mihajlović bi mogao da privuče pažnju velikih klubova jer se očekuje da na kraju sezone trenere u Seriji A menjaju Milan, Inter i Roma, a vrlo moguće Juventus i Lacio. Miha je već bio u Milanu gde se nije proslavio, ali klub je tada bio u velikim problemima, kako organizacionim, tako i finansijskim. U Romi ga je teško zamisliti jer bi se njeni navijači protivili njegovom dolasku. Ranije nije krio želju da jednog dana sedne na klupu Intera ili Lacija, a nije tajna da je bio i Juventusova želja kada je otišao Antonio Konte, ali je tada odabran Maks Alegri.

U narednom kolu Mihajlović gostuje sa Bolonjom na San Siru i ima šansu da se osveti bivšem klubu i definitivno ga izbaci iz trke za Ligu šampiona. Od dolaska u Bolonju pobedio je bivše klubove Sampdoriju i Torino, a remizirao je sa Fiorentinom.

Mozzartsport


Komentari