OD MAKSIMOVIĆA VALENSIJI 10 MILIONA EVRA: Slepi miševi su ga uzeli za džaba, Hetafe odrešio kesu, VALENSIJI I 30% OD SLEDEĆEG TRANSFERA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OD MAKSIMOVIĆA VALENSIJI 10 MILIONA EVRA: Slepi miševi su ga uzeli za džaba, Hetafe odrešio kesu, VALENSIJI I 30% OD SLEDEĆEG TRANSFERA!

Nemanja Maksimović je pre nekoliko dana potpisao petogodišnji ugovor sa Hetafeom, a iako nije ostavio poseban trag u Valensiji, na Mestaji će ga se rado sećati.

Reprezentativac Srbije je doneo sada već svom bivšem klubu zaradu od najmanje 10.5 miliona evra.

Zasluge za to imaju i dvojica stručnjaka koji su napustili Valensiju pre nego što je Maksimović stigao iz Kazahstana. Čezare Prandeli, trener „slepih miševa“ pre dve sezone i tadašnji sportski direktor Suso Garsija Pitarh, najzaslužniji su što je klub sa Mestaje ostvario veliku finansijsku dobit na srpskom internacionalcu.

U decembru 2016. godine Prandeli i Pitarh su „kaparisali“ Maksimovića, ali je odlučeno da ga ne dovode tada za 300.000 evra, već da sačekaju leto, pa je Srbin došao kao slobodan igrač.

Na Mestaji je vezista iz Srbije odigrao dvadesetak utakmica, a potom prešao u Hetafe, gde se ove sezone preporodio. Klub iz predgrađa Madrida je pre 12 meseci platio 5 miliona evra za Maksimovića, a pre nekoliko dana još 5.5 miliona evra. Uz zaradu od 10.5 miliona evra, Valensija će od narednog transfera 24-godišnjeg reprezentativca Srbije imati još 30 odsto.

Sportska centrala

Komentari