PAVLOVIĆ JE POTPISAO ZA MONAKO, ALI MU NEOČEKIVAN RASPLET KVARI PLAN! Kneževi otpustili trenera koji je insistirao na dolasku Partizanovog štopera!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PAVLOVIĆ JE POTPISAO ZA MONAKO, ALI MU NEOČEKIVAN RASPLET KVARI PLAN! Kneževi otpustili trenera koji je insistirao na dolasku Partizanovog štopera!

Ni ubedljiva pobeda Monaka u poslednjem kolu Lige 1, pred odlazak na zimsku pauzu, protiv Lila (5:1) nije obezbedila ostanak Leonarda Žardima na klupi Kneževa.

Kako prenose francuski mediji, iskusni stručnjak je dobio otkaz, pošto je klub odlučio da ga smeni drugi put u poslednjih godinu i dva meseca.

Prvi otkaz je dobio oktobra 2018, samo godinu i po posle polufinala Lige šampiona i skoro 500.000.000 evra profita od prodaje igrača kao što su Mpabe, Bernardo Silva, Mendi, Bakajko... Zamenio ga je legendarni Tijeri Anri i izdržao samo 20 mečeva, Žardim se vratio na velika vrata, spasao klub ispadanja proletos, ali definitivno nije išlo, pa je rastanak donekle i razumljiv.

Kneževi su već našli naslednika Žardimu. To je Marselinjo Garsija Toral, bivši šef struke Viljareala i Valensije, poznat po napadačkom stilu. Španac se već dogovorio sa upravom Monaka, koja je želela još Kikea Setijena i Unaja Emerija, ali se opredelila za nekadašnjeg igrača Sportinga iz Hihona.

Marselinjova promocija je zakazana u nedelju, a debi četvrtog januara u Kupu Francuske protiv Remsa, koji u prethodna četiri međusobna okršaja nije poražen od Monaka.

Ostaje da se vidi kako će ovakav rasplet situacije imati značaj za Strahinju Pavlovića, koji je ove zime potpisao ugovor sa bivšim šampionom Francuske. Žardim je imao Partizanovog vunderkinda u dugoročnim planovima, međutim, sada je sve u rukama španskog stručnjaka.

SD/Teleks.info

Komentari